REDIZAJNIRANI KLASIK: Obnovljen je najbolji automobil na svijetu

Vjerovatnost da vidite novi i "stari“ Rolls Royce na brdovitom Balkanu nisu baš prevelike.

  • Auto

  • 16. Maj 2022  17. Maj 2022

  • 0

Osim što je oličenje luksuza, Rolls Royce Phantom je po mnogima najbolje što autoindustrija može ponuditi. 

Vjerovali ili ne, i takvi klasici danas prolaze određene redizajne. Naravno, sve to i nije previše bitno potencijalnim kupcima koji s popisa opcija mogu ionako birati sve što im padne na pamet. Ipak, obnovljeni Phantom Series II donosi neke manje estetske novosti, a koje će malo tko prepoznati. 

Nije ni bitno, jer vjerovatnost da vidite novi i "stari“ Rolls Royce na brdovitom Balkanu nisu baš prevelike. Ipak, recimo kako je RR-ov bezvremenski dizajn sada začinjen osvijetljenom prednjom maskom, vjerovatno po uzoru na gazdinski BMW.

I to je logičan potez nakon što je isti dodatak ranije dobio Ghost.

Modernizirana su i prednja svjetla, a dobila su i efekt zvjezdanog neba. Na popisu novosti su i dva nova uzorka naplataka, među kojima je i retro dizajn s punim diskom, baš kao što je to imao RR prije stotinu godina.  

Kompanija je na popis opcija stavila i rješenje vanjskog dizajna s manje kroma gdje su pojedini obrubi i lajsne izvedeni u crnoj boji. Navodno jer su kupci tako željeli. A kad smo kod želja kupaca u Rollsu naglašavaju da vlasnici sada sve češće voze Phantome, a nisu voženi na stražnjoj klupi, pa su stoga ugradili deblje kolo upravljača. 

Konačno, tu je i Rolls-Royce Connected funkcija povezivanja mobilnog telefona i navigacijskog sustava. Putem Whispers aplikacije vlasnik prati poziciju automobila, ali i može mobilnim telefonom upravljati navigacijom. 

Ispod poklopca nema novosti. 6.75 V12 twinturbo je i dalje tu, s 571 KS i 900 Nm. Kako je M760i ukinut ovo je jedini dostupan V12 model u BMW grupi. Recimo i kako 2024. dolazi Spectre, a potom i potpuno električni Phantom. Cijene nisu obznanjene. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...