U SLUČAJU DA RUSIJA NAPADNE FINSKU I ŠVEDSKU: Ove tri zemlje će prve priskočiti u pomoć

Najavljena velika podrška.

  • Svijet

  • 16. Maj 2022  17. Maj 2022

  • 1

Norveška, Danska i Island su u zajedničkom saopćenju najavile podršku kandidatima za NATO Švedskoj i Finskoj u slučaju da ih neko napadne.

"Zajedno sa Danskom i Islandom, Norveška je spremna da svim sredstvima pomogne svojim nordijskim susjedima ako postanu žrtve agresije na svojoj teritoriji prije nego što postanu članice NATO-a", rekao je norveški premijer Jonas Gar Stere, prenio je Reuters.

I francuski predsjednik Emmanuel Macron u potpunosti podržava odluku Švedske da se pridruži NATO-u, saopćeno je ranije danas iz Jelisejske palate.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...