NEŠTO KAO IZ FILMA "007": Policajci pretresli Mercedes i ostali iznenađeni "opremom"

Sve se odvija fluidno, a automobil u svega nekoliko sekundi dobija novu tablicu.

  • Auto

  • 24. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Policajci su se nemalo iznenadili kada su krenuli u pregled bijelog Mercedesa.

Oni su u gradu Irvineu u Kaliforniji nakon dojave građana odlučili napraviti pretres automobila dvojice osumnjičenika za niz krađa počinjenih u regiji. 

"Vozilo osumnjičenih je kao nešto iz filma o 007. Službenici su našli funkcionalni sistem koji pritiskom na tipku rotira i mijenja registarske pločice", objavili su iz policije.

Sve se odvija fluidno, a automobil u svega nekoliko sekundi dobija novu tablicu. U policiji kažu kako su se time štitili ako bi policija krenula u potragu za automobilom određenih registarskih tablica.

U svakom slučaju, pomalo neočekivano jer su kradljivci izabrali automobil koji nije baš česta pojava, a ima i posebne naplatke koji se rijetko vide na takvom automobilu.

(Index.hr) 


Osim spomenutog sustava, automobil je opremljen i posebnim dovodom goriva pogonjenim eksternom pumpom koji omogućuje direktno pretakanje goriva iz drugog automobila. S obzirom na rast cijena i trenutnu cijenu goriva od oko 6.1 USD za galon (11.3 kn/l), sve su češći slučajevi krađe goriva i u toj američkoj državi.

Konačno, u automobilu je pronađen i specijalni alat za provale, kao i dodatni dokazni materijal. Obojica osumnjičenih lišena su slobode i optužena za provale, krađu vozila, posjedovanje ukradenih stvari i alata za provale.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...