PREDSJEDNIK CiK-a SUAD ARNAUTOVIĆ KUMI, MOLI, VUČE ZA RUKAV, A VIJEĆE MINISTARA BiH NIŠTA: "Odobrite novac za izbore hitno"

Ukoliko se ova situacija nastavi, i novac vrlo brzo ne bude operativan CIK će se naći pred problemom pa moguće i odgodom samih izbora što bi bio korak unazad za BiH i njenu demokratiju. 

  • Politika

  • 03. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 1

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović i na današnjoj sjednici CIK-a je uputio javni apel Vijeću ministara BiH da se na sjednici u ponedjeljak uvrsti  i Odluka da se CIK-u izdvoje sredstva u svrhu organizacije izbornog procesa i da je izglasaju.

„U više navrata smo i pisano i usmeno tražili sastanak sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH i dva potpredsjedavajuća ali nam nikada nije odgovoreno na taj poziv pa eto i to nešto govori“, kazao je Arnautović.    

Inače, na sjednici u ponedjeljak Vijeće ministara BiH će razmatrati Nacrt budžeta institucija BiH za 2022. godinu kojim je iznos sredstava CIK-u umanjen u odnosu na traženo što neće biti dovoljno za provođenje svih potrebnih radnji i nabavki za predstojeće izbore. 

Ukoliko se ova situacija nastavi, i novac vrlo brzo ne bude operativan CIK će se naći pred problemom pa moguće i odgodom samih izbora što bi bio korak unazad za BiH i njenu demokratiju. 

Već sada se na javne pozive CIK-u ne javljaju ponuđači jer im je jasno da nemaju novac kojim bi izvršili plaćanje.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...