NAPETO NA ISTOKU: Južna Koreja i Sjedinjene Države jutros ispalile osam projektila zemlja-zemlja u blizini...

Lansiranja projektila kao odgovor na aktivnosti suparničke strane imala su za cilj demonstriranje sposobnosti da se brzo i precizno odgovori na napade Sjeverne Koreje, saopćila je južnokorejska vojska.

  • Svijet

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 0

Vojske SAD-a i Južne Koreje lansirale su u ponedjeljak osam balističkih projektila iznad mora u demonstraciji sile kao odgovor sjevernokorejskom ispaljivanju raketa dan ranije, što je produžilo niz provokacija i demonstriranja oružjem, javlja AP.

Saveznička vježba s bojevom municijom uključivala je osam projektila vojnog taktičkog raketnog sistema – jednu američku i sedam južnokorejskih – ispaljenih u istočne vode Južne Koreje u roku od 10 minuta nakon obavještenja o zračnoj i pomorskoj sigurnosti, naveli su Zajednički štabovi Južne Koreje i Američkih snaga..

Lansiranja projektila kao odgovor na aktivnosti suparničke strane imala su za cilj demonstriranje sposobnosti da se brzo i precizno odgovori na napade Sjeverne Koreje, saopćila je južnokorejska vojska.

Vojska Južne Koreje je u nedjelju objavila da je Sjeverna Koreja ispalila osam projektila kratkog dometa u trajanju od 35 minuta sa najmanje četiri različite lokacije, uključujući zapadna i istočna obalna područja i dva kopnena područja sjeverno od i blizu glavnog grada Pjongjanga, u onome što je djelovalo kao jednodnevni rekord za balistička lansiranja u zemlji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...