"SB" NA LICU MJESTA: Schmidt iskoristio bonske ovlasti, nametnuo odluku o finansiranju izbora (FOTO)

Obraćajući se medijima Schmidt je kazao da je donio odluku da se CIK-u prebaci 12,5 miliona KM. Odluka stupa na snagu od trenutka objave na službenoj stranici OHR-a.

  • Vijesti

  • 07. Jun. 2022  07. Jun. 2022

  • 26

Visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuo je danas odluku o finansiranju Općih izbora 2022. godine u Bosni i Hercegovini.

U Sarajevu se danas održava i dvodnevna sjednica PIC-a na kojoj se Schmidt očigledno konsultirao sa članicama o ovom problemu te je odlučio da iskoristi Bonske vlasti. 

Obraćajući se medijima Schmidt je rekao da je donio odluku da se CIK-u prebaci 12,5 milijuna KM. 

alt

“Nakon što sam je provjerio zaključio sam da je dobra, ali ne dovoljno. Nakon šro sam jutros prikupio detaljne informacije na sastanku sa Ministarstvom finansija BiH i CIK-om sasvim je jasno da izdvojena sredstva nisu ni najmanje dovoljna. Budući da finansiranje izbora još nije u potpunosti obezbijeđeno potrebno je hitno osigurati da se održe na vrijeme. Ovom odlukom nalažem sljedeće, a to je da će CIK dobiti iznos oid 12,5 miliona KM koji je inicijalno određen za pripremu i organizovanje izbora. Ovim se ne isključuju dalja izdvajanja. Ova odluka stupa na snagu čim bude objavljena na stranici OHR-a. Ovim odlukama pravosnažno se mijenja odluka Vijeća ministara i dodjeljuje CIK-u novac i osigurava se trajno finansiranje izbora kada nadležni to budu u mogućnosti. Nisam sretan što sam morao donijeti ovu odluku”, poručio je Schmidt.

Reporter "Slobodne Bosne" je bio ispred OHR-a, fotografije pogledajte u galeriji. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...