ŠTA SE DOGAĐA NA GRADILIŠTU: Pelješki most je gotov, ali pristupne ceste nisu ni blizu puštanja u promet, pogledajte kako teku radovi (VIDEO)

Ston će ovo ljeto, dok se ne završi stonska obilaznica, postati prometno usko grlo na putu do Dubrovnika.

  • Ekonomija

  • 09. Jun. 2022  09. Jun. 2022

  • 1

Pelješki most je završen, a za njegovo puštanje u promet nužan je završetak barem nekih pristupnih cesta. 

Ing. Davor Perić iz Hrvatskih cesta kaže za HTV kako  su na čvorištu Zaradeže radovi najaktivniji.

- Na ovome dijelu, od mosta Pelješac do ovoga mjesta na kojem sada stojimo, na čvorištu Zaradeže, trenutačno su radovi najaktivniji. Angažirano je više od 500 ljudi i izvođač je uložio velike resurse i napore kako bi dostigao rok 13. srpnja ove godine, rekao je Perić.

Ističe kako se na pojedinim dijelovima dionice radi danonoćno.

-  Na pojedinim dijelovima dionice, prije svega na najduljem tunelu na pristupnim cestama, tunelu Debeli Brijeg, radi se 24 sata dnevno. Tamo su i ekipe za završetak građevinskih radova ali i elektroinstalateri. Velika je gužva na trasi i izvođač stvarno ulaže sve napore kako bi završio na vrijeme, kaže.

- U nastavku od čvora Zaradeže, ovo nas ljeto očekuje puštanje u promet prvih 10 kilometara stonske zaobilaznice, to je oko polovica dijela projekta koji izvodi grčki izvođač, tvrtka Avax, i očekujemo i da će i taj dio, dakle tih 10 kilometara, biti spremno ovo ljeto zajedno s Pelješkim mostom i pristupnim cestama, rekao je Perić. 

Ston će ovo ljeto, dok se ne završi stonska obilaznica, postati prometno usko grlo na putu do Dubrovnika.

- Promet će završavati u čvorištu Prapratno gdje će se usmjeravati u mjesto Ston i to će tako biti sve do kompletnog završetka projekta, dakle do priključenja na magistralu. Za to je ostala posljednja dionica od 8 kilometara koja uključuje dva tunela i most Ston i to očekujemo da će se završiti krajem godine, ustvrdio je Perić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...