NEVJEROVATNA OBJAVA DRAGANA ČOVIĆA: „Ovo je prvo obećanje koje sam dao Izraelu…“

"Ovo je jedan od nekoliko koraka koje namjeravamo poduzeti kako bismo postigli ovaj cilj", poručio je Čović.

  • Mini market

  • 28. Jun. 2022  28. Jun. 2022

  • 13

"Prvi korak obećanja koji sam dao uoči moje nedavne posjete Izrealu ispunjava se danas. Iznio sam inicijativu da se danas u parlamentarnoj proceduri usvoji IHRA definicija antisemitizma. Usvajanje je korak naprijed koji svi mi u Bosni i Hercegovini moramo napraviti.

Borba protiv antisemitizma ostaje važna u cijelom svijetu, zbog čega pokrećem poduzimanje potrebnih koraka kako bi osigurali poštovanje prema svima nama u Bosni i Hercegovini. Ovo je jedan od nekoliko koraka koje namjeravamo poduzeti kako bismo postigli ovaj cilj", poručio je lider HDZ-a BiH Dragan Čović na Twitteru.

Slika

Podsjetimo, Čović je Izraelu obećao i uklanjanje naziva mostarskih ulica nazvanim po ustaškim zlikovcima iz NDH čija je vlast odgovorna za masovna zvjerstva počinjana protiv Jevreja.

No, takva inicijativa od strane lidera HDZ-a BiH još uvijek nije pokrenuta, baš kao što se Čović danima ne oglašava o bestijalnom uništavanju Partizanskog groblja u Mostaru, monumentalnog spomeniku herojima Grada na Neretvi koji su živote dali upravo u borbi protiv ideologije fašističkih zlikovaca čija imena „krase“ mostarske ulice i čija su zvjerstva dobro upamtili i Jevreji na našim prostorima.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...