MAJSTOR IZ SOMBORA: Nikoli Jokiću najveći ugovor u povijesti NBA lige, za pet godina zaradit će nevjerovatan iznos...

U sjajnoj prošloj sezoni ispisao je povijest NBA lige postavši prvi igrač s 2000 koševa, 1000 skokova i 500 asistencija.

  • Sport

  • 01. Jul. 2022  01. Jul. 2022

  • 0

Srpski košarkaš Nikola Jokić potpisat će najveći ugovor u povijesti NBA lige. S Denver Nuggetsima dogovorio je produženje ugovora na pet godina za nevjerojatnih 270 miliona dolara, prenosi ESPN.

Vijest su za ESPN potvrdili Jokićevi agenti Jeff Schwartz i Mike Lindeman. Novi ugovor dvostrukom i aktualnom najkorisnijem igraču NBA lige (MVP) počet će od sezone 2023./2024.

Jokića su Nuggetsi izabrali u drugom krugu drafta 2014., kao 41. izbor ukupno. Dvaput je bio najkorisniji igrač lige, a prošle sezone imao je prosjek od 27.1 koševa i 13.8 skokova po utakmici te 7.9 asistencija.

U sjajnoj prošloj sezoni ispisao je povijest NBA lige postavši prvi igrač s 2000 koševa, 1000 skokova i 500 asistencija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...