NEOČEKIVANI POTEZ AMERIČKOG MILIJARDERA: Bill Gates donira 20 milijardi dolara svojoj...

Dodao je da su složene posljedice kriza, koje uključuju rastuću inflaciju, povećali potrebu za većim ulaganjem u glavna područja fokusa Zaklade kao što su zdravstvo, obrazovanje, ravnopravnost spolova i smanjenje siromaštva.

  • Ekonomija

  • 14. Jul. 2022  14. Jul. 2022

  • 2

Suosnivač Microsofta Bill Gates donira 20 milijardi dolara dobrotvornoj zakladi koju vodi s bivšom suprugom Melindom French Gates kako bi povećali godišnje isplate.

Donacija će pomoći Zakladi Billa i Melinde Gates - jednoj od najvećih privatnih dobrotvornih zaklada u svijetu - da poveća svoje godišnje isplate za 50 posto na 9 milijardi dolara do 2026., napisao je na svom blogu u srijedu.

- Velike krize našeg vremena od svih nas zahtijevaju da učinimo više, napisao je Gates, misleći između ostalog na pandemiju covida-19, rat u Ukrajini i klimatske promjene.

Dodao je da su složene posljedice kriza, koje uključuju rastuću inflaciju povećale i potrebu za većim ulaganjem u glavna područja fokusa Zaklade kao što su zdravstvo, obrazovanje, ravnopravnost spolova i smanjenje siromaštva.

Time se donacija organizacije povećava na oko 70 milijardi dolara, što uključuje donaciju od 3,1 milijarde dolara koju je prošli mjesec dao Warren Buffett.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...