GOLUBOVIĆ MU PLAĆAO: Bivšem inspektoru dvije godine zatvora za odavanje informacija o Belivukovom klanu

Stolić je bio optužen da je zloupotrijebio položaj, tako što je povjerljive službene informacije prikupljene tokom istrage o klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića odavao za novac Filipu Goluboviću iz Berana.

  • Regija

  • 15. Jul. 2022  15. Jul. 2022

  • 0

Bivši inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Božidar Stolić osuđen je u Specijalnom sudu u Beogradu na dvije godine zatvora zbog odavanja informacija o istrazi protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Stolić je bio optužen da je zloupotrijebio položaj, tako što je povjerljive službene informacije prikupljene tokom istrage o klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića odavao za novac Filipu Goluboviću iz Berana.

Sud mu je zabranio i da pet godina radi u MUP-u, prenose "Večernje novosti".

Osim toga, na teret mu je bilo stavljeno i da je kroz sistem MUP-a Goluboviću provjeravao da li je za osobe za koje mu je to tražio, raspisana potraga i za to mu platio 500 evra.

Veljko Belivuk je organizator kriminalne grupe koja se tereti za najteža krivična djela, među kojima zločinačko udruživanje, teška ubistva, preprodaja droge i oružja, jedna otmica i jedno silovanje mladića.

U junu je potvrđena druga optužnica protiv Veljka Belivuka i još 11 pripadnika njegove kriminalne grupe za još dva ubistva, koja će biti pridodata optužnici, kojom se terete za pet ubistava.

Optužnica protiv Belivuka i ostalih podignuta je 13. aprila ove godine, zbog krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru 2021. godine djelovala pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Belivuk (36) i njegovi saradnici označeni su kao bliski crnogorskom "kavačkom" kriminalnom klanu.

(BHRT)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...