HAVARIJA U LAKTAŠIMA: Gori Čađin "Tehnogas", sporna firma u aferi "kiseonik"

Na licu mjesta su vatrogasci koji gase požar. Prema prvim saznanjima nema povrijeđenih.

  • Hronika

  • 29. Jul. 2022  29. Jul. 2022

  • 1

Izbio je požar u TGT “Tehnogas” u Trnu kod Laktaša, koja je u vlasništvu Stanislava Čađe, bivšeg ministra unutrašnjih poslova RS.

Na licu mjesta su vatrogasci koji gase požar. Prema prvim saznanjima nema povrijeđenih.

Mještani su ispričali da je na lice mjesta došao i direktor ovog preduzeća Stanislav Čađo.

Došlo je do havarije na pumpi, a potom i plamena, koji je zahvatio i krov. Srećom, požar se nije proširio – rekao je jedan od mještana.

Inače, dio Trna je večeras bio bez struje, s tim što za sada nije poznato da li je do prekida u isporuci, eventualno, došlo zbog ovog slučaja.

“Tehnogas” je firma koja je poznata iz afere “kiseonik”, preko koje se uvozio tehnički umjesto medicinskog kiseonika za bolnice u entitetu RS.

Čađina firma TGT "Tehnogas" koja je sporna u cijelom slučaju nije imala dozvolu za uvoz medicinskog kiseonika.

Istraga o aferi “kiseonik” još je u toku, piše BN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...