"ČUVAT ĆEMO MIR, ALI NIKOGA NEĆEMO PUSTITI DA TUČE NAŠ NAROD": Aleksandar Vučić ponovo napravio dramu oko Kosova

"O tim pričama da će Srbiju da pobijede za nekoliko sati, ja vjerujem da nikome nešto tako ne pada na pamet", kazao je Vučić

  • Regija

  • 03. Avg. 2022  

  • 5

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući sinoć u Drugom dnevniku na RTS-u govorio je o situaciji na Kosovu i istakao da će Srbija učiniti sve da zaštiti svoj narod i neće dozvoliti pogrom.

"Ja ću uvijek da klečim i molim za mir, ali kada neko pređe granice i ugrozi živote naših ljudi, kada neko misli da ima pravo da čini pogrom zato što će da kaže mi 'smo suverena država', ne niste suverena država. I ne može to da bude nikakav napad na Kosovo, jer po međunarodnom javnom pravu Kosovo pripada ovoj zemlji. A o tim pričama da će Srbiju da pobijede za nekoliko sati, ja vjerujem da nikome nešto tako ne pada na pamet. Ja ću da molim za mir, da uvlačim rogove, ali da ih pustimo da tuku naš narod, nećemo nikoga", istakao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...