GENERALNI SEKRETAR NATO-a: "Razaranja kakvog vidimo u Ukrajini nije bilo od Drugog svjetskog rata"

Stoltenberg je rekao da će NATO nastaviti podržavati Ukrajinu u njezinoj borbi protiv Rusije, ali je i priznao da ta podrška ima svoju cijenu.

  • Evropa

  • 04. Avg. 2022  04. Avg. 2022

  • 5

Glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da vojni savez "ne može biti ravnodušan na agresiju koju Rusija provodi u Ukrajini".

"Vidimo napade na civile i razaranje kakvog nije bilo od Drugog svjetskog rata", rekao je danas u Norveškoj.

Stoltenberg je rekao da će NATO nastaviti podržavati Ukrajinu u njezinoj borbi protiv Rusije, ali je i priznao da ta podrška ima svoju cijenu, piše The Guardian.

"Plaćamo cijenu zbog podrške Ukrajini. Plaćamo za vojnu, humanitarnu i finansijsku podršku, za sankcije koje su dovele do inflacije i višim cijenama u našim zemljama", kazao je šef NATO-a.

"Ali zapamtite, cijena koju mi plaćamo može se mjeriti u novcu. Cijena koju Ukrajina plaća mjeri se ljudskim životima. Ona svakoga dana ima na stotine ubijenih ili ranjenih", dodao je.

"Svijet u kojem Putin dobiva ono što želi putem vojne sile je opasniji svijet i za nas. Ako Rusija dobije ovaj rat, imat će potvrdu da nasilje djeluje. Zatim bi druge susjedne zemlje mogle biti sljedeće", zaključio je Stoltenberg.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...