I TO U KAMBODŽI: Moguć razgovor Blinkena i Lavrova o razmjeni zatvorenika Viktora Buta i Brittney Grinner

Blinken i Lavrov su o tome razgovarali telefonom, nakon čega je rusko Ministarstvio spoljnih poslova poručilo da bi se u toj stvari trebalo vratiti „tihoj diplomatiji“.

  • Svijet

  • 04. Avg. 2022  

  • 0

Sjedinjene Američke Države ne isključuju mogućnost da državni sekretar Antony Blinken u Kambodži razgovara sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom o razmjeni zatvorenika, izjavio je danas koordinator Savjeta Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džon Kirbi.

Blinken i Lavrov trenutno u Pnom Penu učestvuju na skupu Asocijacije južnoistočnih azijskih nacija (ASEAN), prenio je Tas.

„Blinken je od početka veoma aktivan u tom slučaju i nema sumnje da će razgovarati sa Lavrovom, ako za to bude mogućnosti“, rekao je Kirbi.

Vašington je prošle sedmice ponudio Moskvi da Sjedinjene Države puste iz zatvora ruskog biznismena Viktora Buta, koji je zbog nezakonite trgovine oružja osuđen na 25 godina zatvora, a da Rusija oslobodi košarkašicu Brittney Grinner, koja je danas osuđena na devet godina zatvora zbog posjedovanja droge, i bivšeg marinca Pola Vilana, koji je zbog špijunaže osuđen na 16 godina.

Blinken i Lavrov su o tome razgovarali telefonom, nakon čega je rusko Ministarstvio spoljnih poslova poručilo da bi se u toj stvari trebalo vratiti „tihoj diplomatiji“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...