ĆUDIĆ O VULINOVOJ POSJETI MOSKVI: "Srbiji je namijenjena sudbina kolaterala u ruskoj geopolitičkoj igri"

"Diplomatski susreti srbijanskih političara s ruskim tek su predstava za javnost, da se stvori privid kako Srbija samostalno odlučuje o sebi", kaže Ćudić.

  • Politika

  • 23. Avg. 2022  23. Avg. 2022

  • 3

Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke, prokomentarisala je posjetu Rusiji ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina gdje se sastao sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavorom.

"Vrlo je zanimljiva činjenica da ministar unutrašnjih poslova jedne zemlje ide na noge ministru vanjskih poslova druge zemlje. To pokazuje koliko je unutrašnja politika Srbije podređena vanjskoj politici i interesima Rusije. Išao je da od Lavrova primi instrukcije kako da uređuje Srbiju iznutra i kako da je usmjerava prema vani. To je dokaz da je Srbija tek poligon za vojne, političke i obavještajne ruske poslove u Evropi", navela je Ćudić. 

Ćudić je dodala kako su, s druge strane, Vulin i dosta drugih srbijanskih funkcionera tek ruski aparati koji samo stvaraju privid da Srbijom upravljaju srbijanski političari.

"Diplomatski susreti srbijanskih političara s ruskim tek su predstava za javnost, da se stvori privid kako Srbija samostalno odlučuje o sebi. Ustvari se Srbijom istinski upravlja iz ruske ambasade u Beogradu i iz tzv. Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu. Spas za Srbiju, ali i za cijelu regiju bilo bi njegovo ukidanje. To je ono što Aleksandar Vučić ne smije učiniti iako zna da je to jedini način da spriječi crnu budućnost Srbije u koju su je Rusi, koliko sutra, spremni bespovratno gurnuti kao vlastiti kolateral za ostvarenje geopolitičkih interesa negdje drugo, daleko bliže Rusiji", rekla je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...