VLADIMIR BILČIK O SITUACIJI NA KOSOVU: "Dogovor Beograda i Prištine smirit će tenzije u regionu"

Bilčik je izrazio nadu da će se nakon postizanja dogovora javna diskusija u Srbiji okrenuti ka ostalim zadacima koji se tiču Evropske unije.

  • Regija

  • 27. Avg. 2022  

  • 0

Dogovor Beograda i Prištine u vezi sa dokumentima smirit će tenzije u regionu, izjavio je danas izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik.

"Ovo su dobre vijesti. Potpuna implementacija dogovora je ključ. Nadam da će ovaj dogovor pomoći da se smire tenzije u regionu", napisao je Bilčik na Twitteru.

Bilčik je izrazio nadu da će se nakon postizanja dogovora javna diskusija u Srbiji okrenuti ka ostalim zadacima koji se tiču Evropske unije.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak zahvalio je specijalnom izaslaniku SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru i američkoj diplomatiji na njihovom snažnom angažmanu u podršci ovom dijalogu koji se vodi pod okriljem EU.

Lajčak je na Twitteru podijelio objavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josepa Borrella da su Beograd i Priština postigli dogovor o ličnim kartama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...