SAVJETI STRUČNJAKA: Ako želite smršaviti, ovo trebate imati u kuhinji…

Svaki plan mršavljenja može biti izazovan, pogotovo ako ste neko ko je uglavnom usredotočen na hranu koju se ne smije jesti ili treba izbjegavati.

  • Zdravlje

  • 03. Sep. 2022  

  • 0

Iako svaka strategija mršavljenja može imati svoje individualizirane skupove ciljeva i smjernica, korisno je usredotočiti se na hranu u kojoj možete uživati, a koja vam može pružiti dovoljno vlakana, proteina, antioksidanata i vitamina.

Što se tiče odabira najboljih namirnica koje će vam pomoći da postignete svoje ciljeve mršavljenja, jedan od načina na koji si možete pomoći je osigurati da vaša ostava, hladnjak i zamrzivač uvijek budu opskrbljeni s nekoliko ključnih namirnica koje možete zgrabiti kad god želite.

Borovnice

“Borovnice su super zdrave i svestrane. Imaju malo kalorija i sadrže puno vlakana, tako da se osjećate zadovoljno”, kaže dr. Lisa Young, autorica knjige Finally Full, Finally Slim: 30 Days to Permanent Weight Loss One Portion at a Time.

“Možete uživati u njima. Dodajte ih jogurtu, možete ih zamrznuti ih i uživati u njima kao poslastici ili ih čak zagrijte u mikrovalnoj pećnici na minutu za taj topli okus pite od borovnica.”

Zob ili zobena kaša

Imati kutiju zobi u ostavi može vam pomoći u onim jutrima kada vam je potrebno puno vlakana, pogotovo zato što je povećanje unosa vlakana povezano s većim gubitkom težine.

“Zobena kaša je zdrava opcija za doručak i potrebno je samo nekoliko minuta da se napravi. Zob sadrži vlakna koja će vas držati sitima”, kaže Young. “Možete ubaciti različito voće, dodati mlijeko ili vodu i orašaste plodove ili sjemenke.”

Orasi

“Orasi su nevjerojatno zasitna hrana, zahvaljujući kombinaciji proteina, vlakana i zdravih masti. Uključivanje zasitne hrane u vašu prehranu potencijalno vam može pomoći da jedete manje i na kraju smršavite”, kaže Lauren Manaker, autorica knjige The First-Time’s Mom’s Pregnancy Cookbook.

Losos

Ako ste ljubitelj morskih plodova, možda ćete imati koristi od česte konzumacije lososa.

Zdravstvene prednosti povezane s lososom mogle bi se pokazati korisnima za vašu probavu dok pokušavate dostići svoj cilj mršavljenja, piše Eatthis.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...