"U NAŠU ZEMLJU STIGLI SU STRUČNJACI IZ FBI": Dritan Abazović za američki Fox News govorio o cyber napadu u Crnoj Gori

Imamo različite uticaje, političke, ekonosmke, ne samo od strane Rusije, nego i Kine. Naš glavni cilj je članstvo u EU, isto kao što smo članica NATO", rekao je Abazović.

  • Regija

  • 17. Sep. 2022  17. Sep. 2022

  • 0

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović gostovao je na FOX News, u jednoj od najgledanijih informativnih emisija u Sjedinjenim Američkim Državama, “Specijalni izvještaj sa Bretom Bajerom“, navode iz Vlade.

Fox News je mjesecima unazad najgledaniji TV kanal u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je informativna emisija “Specijalni izvještaj sa Bretom Bajerom” jedna od pet najgledanijih, sa 2.48 miliona gledaoca uživo.

Imamo različite uticaje, političke, ekonomske, ne samo od strane Rusije, nego i Kine. Naš glavni cilj je članstvo u EU, isto kao što smo članica NATO", rekao je Abazović.

Tema su, takođe, bili i sajber napadi na informacionu mrežu Vlade Crne Gore koji su počeli 22. avgusta.

“U našu zemlju stigli su stručnjaci iz FBI, Francuske, Velike Britanije, koji će istražiti šta se desilo našem sistemu. U ovom trenutku ne mogu da kaže, da li su to uradili Rusi, Iranci ili bilo ko drugi”, kazao je Abazović.

Kratki intervju sa predsjednikom Vlade uradila je Dženifer Grifin, ovogodišnja dobitnica Zlatne medalje TLN-a, saradnica Fox News za nacionalnu sigurnost pri Pentagonu. Transantlantic Leadrship Network je poznati politički institut iz Vašingtona. Premijer Abazović je tokom kratkog intervjua sa Grifin razgovarao o evropskoj perspektivi Crne Gore, negativnim stranim uticajima, kao i aktuelnom sajber napadu na javnu administraciju, zaključeno je u saopštenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...