PREDSJEDNIK HERCEGOVAČKOG NES-a OTKRIO: "Izloženi smo osveti jer nismo prihvatili naloge lidera SBB-a da zajedno sa HDZ-om izglasamo Kordića!"

"SBB-ova politička impotentnost rezultirala vođenjem negativne kampanje na način, da blate političke protivnike, kao što je NES, kojeg vide kao ozbiljnog političkog protivnika", kaže on.

  • Politika

  • 20. Sep. 2022  20. Sep. 2022

Predsjednik NES-a regija Hercegovina Anel Kljako povodom iznesenih netačnih i neutemeljenih informacija o NES- u Hercegovine i njega lično želi istaći da razumije frustriranost i ogorčenje SBB- a, koji je, kako navodi, nalogodavac  teških kompromitacija u finalu kampanje.

"Ističem da je SBB-ova politička impotentnost rezultirala vođenjem negativne kampanje na način, da blate političke protivnike, kao što je NES, kojeg vide kao ozbiljnog političkog protivnika.

Kao lider NES-a Hercegovine, ističem da smo medijski izloženi dezinformacijama, kao čin osvete jer nismo prihvatili , da zajedno sa HDZ-om, po nagovoru lidera SBB-a izglasamo Kordića za gradonačelnika. To je za mene lično crvena linija, zbog koje sam odlučio da napustim SBB, zajedno sa zastupnicima u Skupštini HNK, i ostalim članstvom, a ne zato što je to bila volja lidera SBB- a, kao što navode u medijima", navodi se u saopćenju NES-a. 

"Vrijeme je pokazalo, da nismo izdali narod, grad i državu i dr. Guzin, je bio najbolji izbor za probosanske snage.

Taj principijelni politički stav da dignem ruku za dr. Guzina platio sam političkim linčom lidera u zalasku političke karijere SBB -a.

Ovi izbori će pokazati, da narod vjeruje mladim snagama, a ne političarima, koji su više decenija imali priliku da promijene stvari na bolje.

Želim ohrabriti sve naše sugrađane da izađu na izbore i da glasaju za one koji imaju znanja, poštenja i hrabrosti da se suprostave svim onim koji ugrožavaju političku i ekonomsku stabilnost našeg grada i države", zaključio je Kljako. 

Vezane vijesti

trenutak ...