DRAGAN MEKTIĆ NAKON ODBIJANJA ŽALBE NA OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU: "I pored svih pokušaja korumpiranog Tužilaštva BiH, montiranje političkog progona nije uspjelo"

Dragan Mektić je od početka pravosudnog progona tvrdio da iza njega stoji tadašnja glavna državna tužiteljica Gordana Tadić čiji je rad Mektić javno kritikovao. Mektić je u to vrijeme javno kritikovao i tadašnjeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milana Tegeltiju, pa je njegov slučaj mirisao na politički obračun SNSD-a i HDZ-a BiH s neposlušnim ministrom.

  • Vijesti

  • 23. Sep. 2022  23. Sep. 2022

  • 2

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić , te Igor Golijanin , Samir Agić i Edin Garaplija pravomoćnom presudom Suda BiH oslobođeni su krivice po optužnici Tužilaštva BiH koja ih je teretila za zloupotrebu položaja.

Ovo je na svom Twitter profilu potvrdio i bivši ministar Mektić objavljujući fotografiju na kojoj se vidi presuda Suda BiH kojom se žalba Državnog tužilaštva odbija kao neosnovana.

Podsjetimo, Mektić i ostali prvo su 17. marta nepravomoćnom presudom Suda BiH oslobođeni optužbi za zlouptrebe koje su, kako je tvrdilo Tužilaštvo BiH, počele prilikom realizacije projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva u vrijednosti od 198.000 eura koji je Evropska unija finansrala od 2015. do 2017. godine.

(Foto: Twitter)

Dragan Mektić je od početka pravosudnog progona tvrdio da iza njega stoji tadašnja glavna državna tužiteljica Gordana Tadić čiji je rad Mektić javno kritizirao. Mektić je u to vrijeme javno kritizirao i tadašnjeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milana Tegeltiju , pa je njegov slučaj mirisao na politički obračun SNSD-a i HDZ-a BiH s neposlušnim ministrom.

Mektić je nakon izricanja nepravomoćne presude za „Slobodnu Bosnu“ rekao da je sve krenulo od Tadićeve i Tegeltije jer je kritizirao pravosuđe, te javno govorio da je pravosuđe korumpirano, kriminalizirano i pod teškim političkim utjecajem, prije svega HDZ-a BiH i SNSD-a. .

Mektić nam je tada rekao da je cijeli slučaj napravljen kako bi ga se politički diskvalifikovalo i kaznilo zatvorom tako što će biti osuđen za visoku korupciju.

Danas, šest mjeseci nakon nepravomoćne presude stigla je i pravomoćna koju je Mektić na Twitteru prokomentarisao:

"Pored svih pokušaja korumpiranog Tužilaštva BiH, montiranje političkog progona nije uspjelo."

(D.O)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...