KOLIKO KOŠTA DA KOŠTA: UIO BiH daje 600.000 KM za nove automobile

„Ukupna procjenjena vrijednost nabavke iznosi 513.675 KM bez PDV-a. Predviđena je nabavka i isporuka 24 službena specijalizovana vozila“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

  • Ekonomija

  • 26. Sep. 2022  26. Sep. 2022

  • 0

UIO je prošle sedmice raspisala tender za nabavku novih automobila, zainteresovane firme ponude mogu da dostavljaju do 2. novembra.

„Ukupna procjenjena vrijednost nabavke iznosi 513.675 KM bez PDV-a. Predviđena je nabavka i isporuka 24 službena specijalizovana vozila“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Ovom nabavkom UIO će u prosjeku za svaki automobil platiti 25.000 KM.

U UIO za CAPITAL kažu da, u skladu sa pravilnicima, ova institucija ima pravo da raspolaže sa ukupno 284 službena specijalizovana vozila i šest službenih vozila, uglavnom niže i niže srednje kalase, a da trenutno raspolažu sa 254 automobila.

„Kako se uglavnom radi o vozilima prosječne starosti od 15 godina  sa velikom kilometražom te znatnom amortizacijom, a što je sve posljedica poslovnih procesa koji zahtijevaju svakodnevno korištenje vozila kroz terenski rad, to se u skladu sa pravilnicima i odobrenim budžetskim sredstvima pristupilo raspisivanju tendera za nabavku 24 službena specijalizovana vozila“, kazali su UIO.

Kažu da će se vozila koristiti isključivo za potrebe rada inspektora UIO koji će ih koristiti za rad na terenu u kontrolama kod poreskih obveznika.

„Vozni park UIO je poprilično zastario, a i nedovoljan za nesmetan rad službenika UIO jer inspektori često treba da iz regionalnih centara idu u kontrole u druge gradove. Pored toga vozila se koriste za potrebe carinske službe širom BiH”, dodaju u UIO.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...