DOBRO JE ZNATI: Ukoliko imate problema s ispadanjem kose nije sve izgubljeno, isprobajte ove metode…

Tvrda voda se ne pjeni. Tvrda voda sadrži soli natrija i kalija koje mogu oštetiti kosu. Ako živite na geografskoj lokaciji s tvrdom vodom, instalirajte omekšivač vode ili koristite pitku vodu za svoje vlasište.

  • Zdravlje

  • 27. Sep. 2022  

  • 0

Zdrava prehrana potrebna je za pravilno funkcioniranje organizma, ponajviše kose.

Trebali biste shvatiti da je kosa samo dodatak vašem tijelu i nije vitalna za funkcioniranje tijela, kaže dr. Geetika Srivastava, poznata dermatologinja. Ako postoji nedostatak u prehrani, kosa i koža će biti prve pogođene, uzrokujući gubitak kose, piše Pinkvilla.

Održavajte higijenu vlasišta redovitom upotrebom šampona

Šamponi su tekući sapuni. Namijenjeni su za čišćenje vlasišta. Često se kupamo i redovito koristimo sindet/sapun za čišćenje tijela, ali zanemarujemo vlasište misleći da je redovito pranje šamponom štetno. Ovo je daleko od istine. U stvarnosti, redovito čišćenje vlasišta ima bolje rezultate u smislu gušće i jače kose.

Koristite regenerator svaki put

Ako su šamponi poput sapuna, regeneratori su poput hidratantnih krema za tijelo. Prekrivaju stabljiku dlake tako da je trenje između vlasi svedeno na najmanju moguću mjeru i kovrčavost je smanjena. Time se smanjuje gubitak kose uslijed trenja.

Hranite se uravnoteženo i zdravo

Jedite dobro uravnoteženu prehranu koja se sastoji od mahunarki, složenih ugljikohidrata, zdravih masti i mikronutrijenata.

Koristite sok od luka kao kućni lijek

Ako se čini da neki domaći lijek djeluje protiv opadanja kose, onda je to sok od luka. Luk ima visok sadržaj sumpora u sebi. Pramenovi kose sastoje se od proteina bogatih sumporom. Ovako vam sok od luka može dati jaču i zdraviju kosu.

Izbjegavajte trenje

Koristite svilene jastučnice kako biste izbjegli trenje između kose tijekom spavanja. Držite kosu prekrivenu šalom ako je vjetrovito. Trenje može pogoršati gubitak kose zapetljavanjem kose. To će dovesti do veće snage češljanja koja uzrokuje gubitak kose.

Izbjegavajte alate za toplinsko oblikovanje kose

Čak i temperatura viša od 45 stupnjeva štetna je za kosu. Bilo da se radi o alatima za oblikovanje kose kao što su pegla za kosu, uvijači ili sušila za kosu ili kemijsko tretiranje kose, tj. ravnanje, zaglađivanje i ponovno vezivanje kose, takvo oblikovanje kose može oslabiti kosu uzrokujući gubitak kose.

Izbjegavajte pušenje

Nikotin prisutan u dimu uzrokuje vazokontrikciju. To znači da manja količina krvi dolazi do kože i kose. Redovito pušenje može uzrokovati gubitak kose.

Izbjegavajte tvrdu vodu na tjemenu

Tvrda voda se ne pjeni. Tvrda voda sadrži soli natrija i kalija koje mogu oštetiti kosu. Ako živite na geografskoj lokaciji s tvrdom vodom, instalirajte omekšivač vode ili koristite pitku vodu za svoje vlasište.

Izbjegavajte jake repove

Mnoge dame imaju naviku stvarati uske punđe ili uske repove. Ako se to čini redovito, može uzrokovati stanje poznato kao trakcijska alopecija. Trakcijska alopecija se vidi kao povlačenje linije kose s rijetkom kosom i često je nepovratno stanje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...