ODBIJEN ZAHTJEV SNSD-a: Završeno brojanje glasova za nivo predsjednika RS, CIK sutra zasjeda u 14 sati

Član CIK-a Željko Bakalar kazao je na današnjoj sjednici da je Sud BiH odbio zahtjev SNSD-a za odgađanje naredbe Centralne izborne komisije o ponovnom brojanju.

  • Vijesti

  • 26. Okt. 2022  26. Okt. 2022

  • 0

Centralna izborna komisija BiH sutra u 14 sati održat će sjednicu na kojoj će razmatrati izvještaj Glavnog centra za brojanje i Glavne kontrole o obavljenom kontrolnom ponovnom brojanju glasova za predsjednika/potpredsjednika RS.

"Nakon toga će CIK donijeti odgovarajuće odluke", kazao je Suad Arnautović, predsjednik CIK-a.

Član CIK-a Željko Bakalar kazao je na današnjoj sjednici da je Sud BiH odbio zahtjev SNSD-a za odgađanje naredbe Centralne izborne komisije o ponovnom brojanju.

"Samo ću jedan paragraf pročitati. Navodi iz zahtjeva nisu ničim argumentirani, nisu dostavljeni dokazi niti bi za tužitelja nastala šteta koja bi se teško mogla popraviti", obrazložio je Sud BiH u svojoj odluci. 

Opozicija iz RS-a čija je kandidatkinja Jelena Trivić u izbornoj noći proglasila pobjedu tražit će ponavljanje izbora za nivo predsjednika/potpredsjednika RS jer su utvrđene brojne nepravilnosti, a na nekoliko biračkih mjesta pronađeni su falsifikovani glasački listići o čemu je uviđaj izvršilo Tužilaštvo BiH. 

Na mitingu koji je u utorak navečer održan u Banja Luci u organizaciji SNSD-a novoizabrana članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je da su spremni doći pred CIK sa 100.000 ljudi. 

Visoki predstavnik Christian Schmidt u svojoj izjavi u ponedjeljak, a koju je i danas ponovio za Patriju, da je jedino CIK mjerodavan donijeti odluku o rezultatima izbora, a ne političke stranke. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...