VELIKI HOROSKOP ZA 2023. GODINU: Počinje retrogardnim Merkurom, ovim znakovima donosi prekretnicu u životu

Nepovoljna vijest jeste da 2023. godina počinje sa retrogradnim Merkurom, planetom komunikacije koja kreće unazad.

  • Zabava

  • 27. Nov. 2022  27. Nov. 2022

  • 0

Godišnji horoskop otkriva da dolazak 2023. godine donosi zaista šanse za radost, kao i prilike da postavimo nove ciljeve ili sanjamo drugačije snove. Možemo stvari vratiti na pravi put. Mnogi će u 2023. godini imati cilj da pokrenu vlastiti posao, a neki će ipak slušati srce čiji će glas dominantno tražiti novu ljubav.

Ciljeva i želja je puno, ali važno je da znamo da 2023. godine neće proteći bez manjih izazova i iskušenja. Kada dođe do takvijh situacija, važno je da razmislimo šta radimo pogrešno i šta možemo da ispravimo, a šta je potpuno van naše kontrole i treba da pustimo.

Nepovoljna vijest jeste da 2023. godina počinje sa retrogradnim Merkurom, planetom komunikacije koja kreće unazad. Tada je moguće da će doći do problema u komunikaciji i nerazumijevanja, greški, kvarova, ali srećom ovaj aspekt se završava u januaru. Od 12. januara i Mars završava retrogadan hod i boraviće u znaku Blizanaca. Moguće su promjene u odnosima, kao i pojačana interakcijama sa drugima. Tokom proljeća Jupiter u Ovnu reda prilike jednu za drugom, a u ovom periodu glavne osobine su hrabrost, odlučnost, inicijativa i akcija. Vrijeme je za stvaranje željenih stvari u životu!

ŽENA OVAN

Impulsivne žene Ovnovi u 2023. treba da budu opreznije: ne morate se odreći svega zbog sumnjivih poslova i nepromišljenih poteza. Trudite se da u važnim promišljanjima ostanete racionalni. Prije donošenja važne odluke, pokušajte u svojoj glavi da razmotrite šta će vam taj korak doneti, a šta odneti.

2023. godina pružiće vam prijatnu transformaciju koja će vam omogućiti da na duže staze pronađete uspjeh. Kakva će to biti transformacija zavisi od vas. Možda bi trebalo da promijenite svoju profesionalnu aktivnost, i to radikalno. Ili možda napravite neke promjene u izgledu i imidžu koje će vam prijati.

Za žene Ovna, horoskop za 2023. poručuje da će intuicija raditi odlično – glavna stvar je da ne zaboravite da je slušate. Unutrašnji glas ponekad može reći više od bilo kog savjetnika iz vašeg okruženja. Ovo će biti veoma povoljan period za formalizaciju odnosa sa voljenom osobom i rođenje djece. Žene Ovnovi 2023. godine treba da se fokusiraju na porodicu, ljubav, zajedničke snove sa partnerom. Pokušajte da uskladite svoju burnu energiju sa neophodnom harmonijom.

MUŠKARAC OVAN

Predstavnicima ovog vatrenog znaka može biti dosadno 2023. godine, jer godina obećava da će biti mirna i neće donijeti posebna iznenađenja. Ovan je rođen da se bori, i ako nema spoljnih faktora za borbu, on počinje da izmišlja sopstvene razloge za energičnu ofanzivu ili borbu sa samim sobom.

Horoskop za 2023. preporučuje da muškarci Ovnovi nauče da drže svoje emocije pod kontrolom, ne zaborave da se opuste na vreme. Usmjerite višak energije u neke vrijedne aktivnosti – sport, umjetnost, ručni rad, aktivni hobiji – izaberite ono što volite. Najvažnija stvar koju Ovan treba da zapamti jeste da ako ste već izabrali cilj za sebe, držite ga se. Ne obazirite se na sabotirajuće komentare okruženja, već slušajte sebe.

U 2023. vrijedi konkretnije definisati svoje zadatke i slijediti svoje želje. Neka osjećaj dužnosti ostane u pozadini, ne dozvolite da vas obuzme. Ali prioritet godine biće stabilnost! Ovo vrijeme je povoljno za stvaranje porodice, ljubav, vjenčanje.

OVAN

Ovan u 2023. godini otvara sasvim novo poglavlje u ljubavnom životu i to su sjajne vijesti. Svi slobodni ovnovi imaju fantastičnu priliku za pokretanje novih veza, pogotovo u aprilu, iako je cijela godina vrlo pozitivna.

Iskoristite je, pošto se dugo nebeska tijela ovako neće poklopiti. Srećni i harmonični parovi će poželjeti da pronađu dublju povezanost i smisao u zajedničkom životu i ovnovi će uživati u tome zajedno sa svojim partnerom.

Sa druge strane, ukoliko veza u kojoj ste nije dobra i udaljavate se već neko vrijeme, ova godina bi mogla da bude i prelomna i završi se konačnim prekidom veze. Ali, to ne mora da bude loše, pogotovo ako ste bili u nezdravom, toksičnom odnosu.

Karijera je na prelomnoj tački i vreme je da započnete nešto novo. Moraćete da budete aktivni i sami preuzmete inicijativu, odnosno izborite se za sebe.

Od aprila očekujte pokretanje stvari. Nemojte se plašiti novog i nepoznatog i možda i sami sebe iznenadite pozitivnim pomacima i unapređenjima poslovne situacije. Vi možete bolje!

Veoma je važno da vodite računa o zdravoj ishrani kako biste izbjegli rizike od zdravstvenih problema.

Bik

Za sve slobodne bikove, ova godine je odlična za upoznavanje. Trebalo bi da cijenite osećaj radosti. Očekujte veće samopouzdanje, posebno nakon sredine maja kada ćete imati osećaj da je nebo granica.

Parovi će od početka proljeća, a posebno u aprilu, parovi će unijeti više strasti u svoj ljubavni život. Ta strast može donijeti i tenzije, pa pokušajte izbjegavati sukobe.

Što se tiče karijere, očekujte velike promjene 2023. godine, posebno u maju kada ćete morati da odredite prioritete i ciljeve.

Tada ćete postati spremni da prihvatite nove projekte i ideje, a to će vam donijeti više poslovnog ispunjenja, bolje prihode i prijeko potrebnu stabilnost.

Blizanci

Tokom prvog trimestra bićete opušteni i razigrani na polju ljubavi. Postoji šansa da upoznate nekog veselog i strastvenog. Krajem zime, do kraja juna, period je kada se povećavaju šanse za novu ljubav.

Parovi će uživati ​​u osjećaju zajedništva i avanture. Ipak, budite oprezni, jer za neke parove sa blizancima u računici ova godina može biti kobna. Dakle, izbegavajte svađe.

Posao obećava, ali važno je raditi na sebi, kako emotivno tako i profesionalno. Vodite računa o svom zdravlju.

Ako ste već neko vrijeme razmišljali o tome, sada je dobra prilika da počnete trenirati novi sport.

Rak

U periodu od januara do juna imate priliku da svoj ljubavni život konačno dovedete u savršenu harmoniju. Zato iskoristite ovaj period bilo da ste u vezi ili tražite partnera.

Ova godina je važna za vašu karijeru i možete značajno napredovati. Maj i juni imaju veliki potencijal za nove uspješne poslovne prilike.

Sarađivat ćete s novim grupama i organizacijama i to će proširiti vaše poslovne horizonte i poboljšati prihod. Veoma je važno izbjegavati ishitrene odluke, posebno tokom proljeća.

Godišnji horoskop za 2023. govori koliko je važno ostati aktivan u ovom periodu. Iako vam se čini da je sve na svom mjestu, fizička aktivnost će vam pružiti željeni mir.

Lav

Poželjećete da začinite svoj ljubavni život, a samci Lavovi možda će čak biti iznenađeni nekim od ljudi koji ih privlače.

Moguća je neočekivana ljubav sa prijateljima ili kolegama. Bićete u iskušenju da eksperimentišete sa novim vezama.

S druge strane, parovi će imati priliku da zakorači na novi teren u svojoj vezi. Sve u svemu, bit će uzbudljivih promjena i nemojte se boriti protiv njih, već ih prihvatite.

U periodu koji je pred vama imate priliku da promijenite aspekte svoje karijere, a prvi kvartal 2023. je idealan za planiranje.

Iskoristite tu priliku i prigrlite mogućnosti koje vam se otvaraju

Pijte dovoljno vode, što znajući svoj karakter gotovo sigurno ne radite.

Djevica

Tokom 2023. godine mir i stabilnost će vam biti posebno važni u svim vezama, a posebno u ljubavnim. Sa partnerom, ako ga imate, pokušajte podijeliti obaveze i odgovornosti i sve isplanirati. Svima će biti bolje.

Tokom aprila aktivni samci će započeti aktivniju potragu za novim partnerom. Parovi će cijeniti priliku da sviju mirno gnijezdo i uživaju u domu i toplini doma i porodičnim vezama.

Vrijeme je da prihvatite raznolikost u svojoj karijeri počevši od januara. Samo tako ćete moći da poboljšate poslovno okruženje tokom 2023. godine i uživate u njemu.

U suprotnom, ako se ne aktivirate, mogli biste završiti radeći poslove koji vas ne ispunjavaju. Tražite nove projekte i mogućnosti i isplatit će vam se.

Vaga

Godina 2023. donosi neke ključne odluke u vezi s kućnim i ljubavnim pitanjima. Posebno su prekretnice tokom aprila.

Parovi će dobiti priliku da poboljšaju postojeće odnose i zajedno pregovaraju o stresu i problemima, a to nije loše. Vage koje nisu u vezi iskoristit će priliku da pronađu nekoga ko je kompatibilan kao partner ili životni partner.

Što se tiče posla, značajne promjene će vjerovatno doći početkom godine. Za neke će to biti posljedica razvoja situacije u vašoj kući i/ili zdravstvenog stanja.

Proljeće je dobar period za promjene na poslu. Međutim, nemojte donositi brze i kratke odluke.

Ne odgađajte posjetu lekaru.

Škorpija

Godišnji horoskop za 2023. kaže da se morate još više uključiti u ljubavno polje. Maj donosi ključnu prekretnicu u vezi ako ste već u njoj i od tada više ništa neće biti isto.

Na vama je da usmjerite odnos u pravom smjeru. Ali pazite na sebe jer Škorpije takođe mogu biti destruktivne. Ako niste u vezi, možete se zaljubiti u ljude o kojima ranije niste razmišljali i koji vas nisu privlačili.

Ne bježi od toga.

Ova godina je važna za velike poslovne odluke. Ključ uspjeha su novi poslovi i saradnja. Druga četvrtina ima posebno pozitivan učinak kada možete napraviti veliki korak naprijed u karijeri.

Pokušajte prikupiti što više informacija kako biste donijeli najbolje moguće odluke.

Pronađite unutrašnji mir i vaše tijelo će vam biti zahvalno.

Ne možete se pohvaliti nevjerovatno uspješnim ljubavnim životom u posljednjem periodu. Pa, to se mijenja, a zvijezde će podržati vaše napore, posebno krajem marta.

Ovo će biti dobar trenutak da osvježite svoj ljubavni život i porodične prilike. Takođe je vrijeme da preuzmete inicijativu u vezama jer će vam se trud vjerovatno isplatiti.

Iskoristite prilike koje vam se pružaju i pokušajte da sve važno završite do kraja maja. Nakon toga ćete imati manje vremena i volje za velike stvari.

Ako se dobro pripremite i sve isplanirate na početku godine, sredinom možete očekivati ​​velike promjene koje će biti pozitivne i donijeti napredak na poslu.

Čuvajte se povreda na radu. To uključuje emocionalne povrede.

Jarac

Čini se da želite da promijenite sve u svom ljubavnom životu. Ali to ne znači nužno novog partnera, već promjenu vašeg odnosa prema ljubavi.

Želite da prihvatite nove načine da volite nekoga i da sami budete voljeni. Možda ćete čak biti iznenađeni razvojem događaja i prilikama, posebno između februara i maja.

Na poslu vas čekaju promjene iako ih ne očekujete. Bit će ih teško izbjeći, zato budite spremni. Ako pokvasite noge, možete dobro iskoristiti ove okolnosti.

Vodolija

Želite više uzbuđenja i nešto novo i drugačije i to će odrediti vaš odnos sa partnerom ili potencijalne veze. Ovo je godina kada će se dogoditi neočekivano. Da, možete očekivati ​​brak, djecu i velike stvari o kojima ponekad ne želite ni razmišljati…

Što se tiče karijere, veoma je važno raditi na sebi – unaprijediti svoje vještine i znanja. Ako poboljšate i efikasnost i posvećenost, dobićete priliku da promenite prilike na poslu.

Ali da biste zaista napredovali, prvo morate pronaći motivaciju. Ostavite prošlost iza sebe.

Nemojte se iscrpljivati ​​i spavati dovoljno, što niste radili u posljednje vrijeme.

Riba

Period pred vama je odličan u pogledu doma i ljubavi, a 2023. godina će za vas biti godina uživanja. Najveća promjena moguća je krajem januara.

Samo pazite da na život ne gledate previše emotivno, ili kroz ružičaste naočale. Iako je sve dobro, može doći i do razočaranja.

Čini se da ćete promijeniti posao ili kompaniju. Iako izgleda zastrašujuće, ne mora biti stresno već pozitivno jer ćete otvoriti novo poglavlje u svojoj karijeri. Jun je ključni mjesec, pa budite spremni.

Opustite se, tako da stres ne utiče negativno na vas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...