SREĆA U NESREĆI: Dijagnosticiran joj je i izliječen rak u istom danu, pobijedila ga je po četvrti put…

"Pila sam tablete protiv bolova tri dana i to je sve što sam trebala. U roku od tri dana kasnije, bila sam sasvim normalna, hodala sam okolo. Nisam mogla vjerovati", rekla je ona.

  • Zdravlje

  • 28. Nov. 2022  

  • 0

Jednoj baki u Teksasu dijagnosticiran je i izliječen rak pluća u istom danu, piše Daily Mail.

April Boudreau (61) probudila se nakon lokalne anestezije i otkrila da je tumor na njenim plućima identificiran i uklonjen u jednom potezu.

"Uštinula sam se jer nisam mogla vjerovati da je to istina!, rekla je za Daily Mail. "Sve je bilo tako jednostavno, bez zračenja ili kemoterapije.

"Boudreau je već tri puta u životu bila podvrgnuta liječenju raka, preživjela je Hodgkinov limfom dva puta 1984. i 1985. i rak dojke 2002. godine.

Baka je otišla na rutinski CT pregled u januaru kada su joj liječnici otkrili alarmantan čvor na desnom plućnom krilu.

Kvržica je bila rana faza raka

U proljeće su je pozvali u Texas Health Harris Methodist bolnicu na kontrolni pregled. Tokom biopsije pluća liječnici su potvrdili da je kvržica zapravo rana faza raka pluća.

I tako su liječnici krenuli u akciju i odlučili odmah ukloniti kancerogene stanice dok je Boudreau bila pod lokalnom anestezijom. Medicinski tim primijenio je novu, minimalno invazivnu tehniku torakalne kirurgije koja koristi robotski vođeni, ultratanki kateter za ciljanje lezija u teško dostupnim područjima pluća.

Tokom operacije liječnici su April napravili samo pet sitnih rezova na boku kako bi uklonili tumor, što joj je omogućilo da sljedeći dan ide kući.

"Pila sam tablete protiv bolova tri dana i to je sve što sam trebala. U roku od tri dana kasnije, bila sam sasvim normalna, hodala sam okolo. Nisam mogla vjerovati", rekla je April.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...