DOK TRAJU POSLJEDNJE UTAKMICE: FIFA uvela promjenu za završnicu SP-a

Dolazi do zamjene.

  • Sport

  • 11. Dec. 2022  

  • 0

Posljednje utakmice na Svjetskom prvenstvu u Kataru, među kojima i ona Hrvatske i Argentine, igrat će se s novom loptom Al Hilm ukrašenom bordo nijansama koje podsjećaju na zastavu Katara, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

“Al Hilm će biti službena lopta za polufinala, utakmici za treće mjesto i za finale” koje je na rasporedu 18. decembra na stadionu Lusail”, objavila je FIFA.

Al Hilm, što je arapska riječ za san, zamijeniti će dosadašnju loptu Al Rihlu, što na arapskom znači putovanje.

Al Rihla i Al Hilm su naslijedili lopte Telstar 18 sa Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018., Brazuka iz Brazila 2014. i Jabulani sa prvenstva 2010. u Južnoj Africi.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...