POKRET ZA DRŽAVU U VLADI REPUBLIKE SRPSKE: Poznato ime budućeg ministra...

Njegovo mišljenje je da bi Osmorka trebala kao dio vlasti na državnom nivou uzeti i Pokret za državu koji ima jednog zastupnika iako je to potpredsjednik SDA Edin Ramić.

  • Politika

  • 14. Dec. 2022  

  • 1

Pokret za državu ulazi u vlast RS-a. Kako saznaje Ljudski.ba rezultat je to pregovora tokom kojih su se tražila dva ministarstva. agenciju, direktora škole, te članstvo u uprabnim odborima firmi.Za sada se najizvjesnijim čini da će biti sigurno jedno ministarstvo i to turizma i trgovine koje bi vodio Sevlid Hurtić, predsjednik Bh zelenih.

Da se razgovaralo o ulasku Pokreta za državu u vlast RS-a za FTV je potvrdio Hurtić, ali nije otkrivao imena i konkretne pozicije. Jedino što je kako kaže sigurno da je za Pokret za državu neupitna država i da o njenom raspakivanju ili slabljenju pregovora nema.

-Naravno da nisam Dodikov igrač. Ja imam svoje mišljenje. Onog momenta kad shvatim da sam radio protiv države BiH, ja se neću više baviti politikom. Simptomatično je da napadaju svi oni koji sada hoće u vlast. Neki su bili do juče sa Dodikom i to je bilo sve uredu, nego će biti danas, pa će doći neko poslije njih. I Dodik je bio dobar u jednom momentu, sad ne valja. Da li će sad promijeniti politiku, da li će pokušati da napravi neke stvari da država BiH ide naprijed, da li će BiH biti u dogledno vrijeme bez entiteta, pitanje je. Mi moramo razgovarati i poslati najbolje svoje kadrove u Banja Luku, istakao je Hurtić.

Njegovo mišljenje je da bi Osmorka trebala kao dio vlasti na državnom nivou uzeti i Pokret za državu koji ima jednog zastupnika iako je to potpredsjednik SDA Edin Ramić.

Šta je Hurtić rekao o Ramizu Salkiću, bijeloj koverti i Vojinu Mijatoviću pogledajte u nastavku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...