EKSPLOZIJE U CENTRU KIJEVA: Ruski agresori napali središte grada, građani u skloništima, oboreno 11 iranskih dronova...

"Hitne službe su na terenu", objavio je Kličko na Telegramu.

  • Svijet

  • 14. Dec. 2022  

  • 2

Ukrajinske snage protuzračne odbrane oborile su još jedan Šahed iznad regije Kijev, objavila je gradska vojna uprava na Telegramu. Ukupan broj oborenih dronova popeo se na 11.

Šef Kijevske regije Oleksij Kuleba upozorio je da zračna opasnost nije prošla. 

“Opasnost i dalje traje. Ostanite u skloništima”, napisao je Kuleba na Telegramu. “Rusija nastavlja energetski teror. Ali svakim danom smo sve jači", dodao je.

Vitalij Bunečko, guverner Žitomira, regije koja se nalazi pored Kijeva, upozorio je na Telegramu da bi moglo doći do novog vala napada dronovima. Savjetovao je ljudima da ostanu u skloništima.

Ukrajina je jutros oborila 10 iranskih dronova, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko. Kaže da su sistemi protuzračne odbrane pogodili dronove Šahed u ranim jutarnjim satima.

"U Kijevskoj regiji i iznad glavnog grada, snage protuzračne odbrane oborile su ukupno 10 dronova Šahed", napisao je na Telegramu.

Rano jutros u Kijevu su odjeknule eksplozije. Dvadesetak minuta ranije u gradu i regiji oglasile su se sirene za zračnu opasnost, rekla su dva svjedoka za Reuters.

Oleksij Kuleba, guverner Kijevske regije, rekao je da sustavi protuzračne odbrane rade. Ukrajinski zastupnik Oleksij Gončarenko kaže da su se čule tri eksplozije.

Gradonačelnik Vitalij Kličko potvrdio je da je pogođen centralni gradski okrug Ševčenkivski.

"Hitne službe su na terenu", objavio je Kličko na Telegramu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...