ZLATAN BEGIĆ, OTVORENO: „Genocidna je! Priznati to treba sebi i drugima, odbaciti sa gnušanjem jer nema nikakvog napretka u zločinu, genocidu, na otetom i prokletom…“

"Treba samo pogledati komšijske prazne kuće i zarasle njive, prisjetiti se punih logora...", poručio je Begić.

  • Politika

  • 09. Jan. 2023  

  • 8

Zlatan Begić, državni parlamentarac iz Demokratske fronte, oglasio se nakon novog Dodikovog igrokaza i početka proslave neustavnog Dana Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

-Srpski narod, radi svog dobra i dobra svih ljudi na ovim prostorima, radi budućnosti generacija koje dolaze, mira i prosperiteta mora pronaći snagu i pokazati volju da odbaci sve zločince, zločinačke tvorevine i politike koje od njega kreiraju puki objekat kao alibi za zločine, prošle - a moguće i buduće (imajući u vidu aktuelne nacionalističke politike u entitetu RS).

Treba samo pogledati komšijske prazne kuće i zarasle njive, prisjetiti se punih logora i jama i zapitati se - da li sam to ja, da li je to moje čojstvo i da li to treba da bude moje naslijeđe?

Genocidna je!

Priznati to treba sebi i drugima, odbaciti sa gnušanjem jer nema nikakvog napretka (a ni Boga!) u zločinu, genocidu, na otetom i prokletom.

I da budućnost na Balkanu konačno počne.

Genocidna je, zaključio je Begić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...