TURSKI PREDSJEDNIK RECEP TAYYIP ERDOGAN: "Nastavili smo sa naporima u rješavanju političke zagušenosti u Bosni i Hercegovini"

Govorio je i o odnosima između Srbije i Kosova, gdje je kazao da njegova zemlja radi na ublažavanju napetosti u odnosima te dvije zemlje.

  • Evropa

  • 09. Jan. 2023  09. Jan. 2023

  • 8

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako je njegova zemlja nastavila s naporima u rješavanju političke zagušenosti u Bosni i Hercegovini i ublažavanju napetosti u odnosima Kosova i Srbije, prenosi Anadolu Agency.

"Nastavili smo s naporima u rješavanju političke zagušenosti u Bosni i Hercegovini i ublažavanju napetosti u odnosima Kosova i Srbije", rekao je Erdogan nakon sastanka kabineta turske vlade.

Govoreći o izazovima u oblasti ekonomije s kojim je njegova zemlja bila suočena u prošloj godini, Erdogan je kazao: "Najozbiljniji problem nam je bila inflacija, koja je iznosila 64,27 posto na godišnjem nivou. U narednim mjesecima vidjet ćemo kako se ova stopa postepeno smanjuje".

Kazao je kako će ove godine nastaviti svojim putem sa godišnjim prosječnim povećanjem zaposlenih od jednog miliona.

"Implementirat ćemo program zahvaljujući kojem ćemo inflaciju spustit na 20 posto", rekao je Erdogan.

Osvrnuo se i na dešavanja u Brazilu kazavši kako Turkiye osuđuje nasilje protiv brazilskog predsjednika Luiza Inasija Lule da Silve.

"Želim izraziti našu tugu i zabrinutost zbog nedavnog incidenta u Brazilu. Osuđujemo nasilje nad Lulom, koji je legitimno preuzeo predsjedništvo na izborima održanim u Brazilu", rekao je Erdogan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...