ABAZOVIĆ PORUČIO DA NEĆE BITI DIJELOM KAMPANJE 'SALVE NAPADA': "Neću smijeniti Damjanovića i Kovača, nisam znao da idu u Banjaluku"

Abazović tvrdi i da posjeta ministara Banjaluci neće narušiti međudržavne odnose Crne Gore i BiH.

  • Regija

  • 10. Jan. 2023  10. Jan. 2023

  • 4

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da neće smijeniti ministre Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača jer su prisustvovali obilježavanju neustavnog dana Republike Srpske u Banjaluci.

On je poručio da neće biti dio kampanje "salve napada" na ministra pravde Marka Kovača povodom njegovog prisustva svečanosti povodom obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske.

"Veliko interesevoanje je izazvalo prisustvo ministara na proslavi u Banjaluci. Ministar pravde Marko Kovač je bio dio delegacije koja je posjetila Potočare 11. jula. On je bio prvi ministar pravde koji je zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem pošao na obilježavanje deportacije muslimana, Bošnjaka iz Herceg Novog. Tada nisam čuo salve aplauza na njihov račun. Sada očekujete da budem dio kampanje salve napada na ministra Kovača. To se neće desiti, posao radim krajnje principijelno i tačno", rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, i Damjanović i Kovač su rekli da podržavaju ustavno rješenje BiH, teritorijalni integritet i odluke Ustavnog suda i u tom kontekstu su stali na stranu onoga što je zvanična politika Vlade Crne Gore.

Tvrdi da nije znao da će ministri poći na svečanost, napominjući da Vlada u ovome nije imala nikakvog udijela.

Abazović tvrdi i da posjeta ministara Banjaluci neće narušiti međudržavne odnose Crne Gore i BiH.

Tvrdi i da ne zna kako je finansiran put Damjanovića i Kovača u Republiku Srpsku, prenosi Pobjeda.

"Taj dio koji je populizam ne želim da afirmišem, zato što je ova Vlada državi Crnoj Gori obezbijedila milione i milione eura ušteda. Žao mi je što 10. januara 2023. godine umjesto da afirmišemo temu kupovine Luke Bar, mi treba da pričamo ko je bio učesnik događaja u Republici Srpskoj", kazao je Abazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...