REAKCIJA NAŠE STRANKE: "SDA i DF prave spinove, Osmorka nije ništa ustupila HDZ-u"

(...) već postoje realne potrebe naših građanki i građana na cijeloj teritoriji Federacije bez obzira gdje je ko na vlasti."

  • Politika

  • 26. Jan. 2023  26. Jan. 2023

  • 3

Na reakciju Demokratske fronte kako je Osmorka kreirala budžet Federacije BiH u korist HDZ-a, reagovao je zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH Amir Purić.

"Po običaju, SDA i DF prave spinove o tobožnjim ustupcima Osmorke HDZ-u. Nema nikakvih ustupaka već postoje realne potrebe naših građanki i građana na cijeloj teritoriji Federacije bez obzira gdje je ko na vlasti", odgovorio je.

Dalje navodi da neće odgovarati "jezikom podjela" već da će reći samo koliko iznose amandmani koje je predložila Osmorka.

"Od 108 miliona KM, 85 miliona su amandmani Osmorke. Svih 108 miliona su u procentima manje od dva posto ukupnog budžeta FBiH. Pritom, s obzirom na to da sam zastupnik čija je izborna jedinica u Krajini, moram istaći da dodatnih 10 miliona treba ići na infrastrukturne projekte upravo tamo", pojasnio je.

Smatra da je i to jedan od razloga zašto SDA-u i DF-u smetaju amandmani Osmorke jer su se, prema njegovim riječima, njima dotakli i sredina "koje je upravo prethodna vlast sistemski zapuštala".

Podsjetimo, iz DF-a su danas poručili da je Osmorka predala budžet Federacije BiH u ruke HDZ-a u znak zahvalnosti za dodjelu nekoliko fotelja Osmorci i uvođenje u potencijalnu vlast.

Naveli su i to da "Osmorka kroz udovoljavanje HDZ-u, iz  budžeta Federacije BiH ispunjava njihove lokalne želje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...