BEZ DOKTORA I SKUPIH LIJEKOVA: Ukoliko vas muči neugodna prehlada i curenje nosa ništa zato, priroda ima rješenje…

Ovo su samo neki od korisnih savjeta koji mogu pomoći.

  • Zdravlje

  • 05. Feb. 2023  

  • 0

Sezona je prehlade koja često za posljedicu ima suhu i nadraženu nosnu sluznicu. No, takvi problemi nisu nužno vezani samo uz razdoblja oporavka od viroza. Za suhi nos mogu biti odgovorni i drugi faktori, poput boravka u prostorijama u kojima je zrak vrlo suh zbog grijanja, alergija ili dehidracije.

Ovo su samo neki od korisnih savjeta koji mogu pomoći..

Kokosovo ulje

Čak i mala količina kokosovog ulja može riješiti probleme. Riječ je o ulju koje će izdašno navlažiti nosnu sluznicu. Ulje ima i ugodan miris i antibakterijski učinak. Ulje prvo lagano zagrijte da prijeđe u tekuće agregatno stanje. Prije upotrebe provjerite da nije prevruće jer se inače možete opeći. Zatim lagano umočite vrh čistog pamučnog štapića u kokosovo ulje i nježno protrljajte štapić oko unutarnje strane nosa.

Bademovo ulje i aloe vera gel

Kombinacija gela aloe vere i bademovog ulja također može brzo ovlažiti nadraženu i suhu nosnu sluznicu. Ulje će omekšati nježnu kožu unutar nosa i spriječiti ubrzani gubitak vlage. Aloe vera smiruje nadraženu sluznicu. Potrebno je prije upotrebe gel aloe vere ohladite u hladnjaku, a zatim pomiješati ¼ kašičice gela i ½ kašike bademovog ulja. Za pomoć pri nanošenju možete koristiti i pamučni štapić.

Na pari

Umjesto izravnog vlaženja nosne sluznice, možete se odlučiti i za neizravno vlaženje uz pomoć pare. Na raspolaganju su vam različite metode - od inhalacija nad kipućom vodom do toplih tuševa i kupki. Para omogućuje vrlo brzo vlaženje nosne sluznice i olakšava disanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...