SLAVNE LIČNOSTI IZ TURSKE NAKON ZEMLJOTRESA: "Kakva katastrofa, naše molitve su uz stradale"

Glumac Burak Özçivit, poznat iz serija "Sulejman Veličanstveni" i "Kara Sevda" suosjeća se sa svojim sunarodnici i dijeli njihovu bol.

  • Svijet

  • 06. Feb. 2023  

  • 0

Nakon razornih zemljotresa koji su pogodili jugoistočni dio Turske, slavni su se obratili upućujući apele pomoći i pružajući pomoć potrebitim.

Glumac Burak Özçivit, poznat iz serija "Sulejman Veličanstveni" i "Kara Sevda" suosjeća se sa svojim sunarodnici i dijeli njihovu bol.

"Brz oporavak želim mojoj Turskoj. Molimo Boga za milost našem stanovništvu koje je izgubilo živote u ovoj katastrofi. Moje saučešće njihovim porodicama i bližnjima, a povrijeđenim želim brz oporavak", napisao je.

Iste poruke su poslale i glumica Berguzar Korel i Tuba Bujukustun, odnosno na našim prostorima popularna Šeherzada i Asi iz istoimene serije.

"Turska je proglasila stanje uzbune razine četiri. 'Razina 4' uključuje i poziv za međunarodnu pomoć. Za one širom svijeta koji čitaju ovu poruku... Naši ljudi, koji su se našli pod ruševinama potresa u mojoj državi traže vašu pomoć kako bi se spasili", navele su.

Mustafa Sandal također se obratio na svom Instagram profilu i svim unesrećenim poželio brz oporavak.

"U zemljotresu jačine 7,4 stepena Richterove skale koji se dogodio u Kahramanmarasu, nažalost, dogodila su se ozbiljna razaranja u okolnim provincijama kao što su Diyarbakir, Hatay, Malatya i na mnogim mjestima. Neka Allah pomogne svim našim građanima u regionu. Nadam se da nećemo dobiti gore vijesti. Naše molitve su s vama", poručio je pjevač.

"Probudila sam se uz užasan potres. Brz oporavak želim svima. Kakva katastrofa po ovoj hladnoći", poručila je Demet Özdemir.

Pratiteljima se obratila se obratio i pjevač Murat Boz, ali i glumica Elçin Sangu.

"Duboko smo ožalošćeni zbog potresa koji se dogodio u našoj zemlji. Molimo za one koji su izgubili živote i želimo brz oporavak ozlijeđenima", navela je glumica.

Podsjećamo, katastrofalan zemljotres jačine 7,8 stepeni po Richteru pogodio je rano jutros jugoistok Turske i sjever Sirije.

Nakon tog razornog potresa uslijedio je još više od 50 zemljotresa. Broj žrtava raste iz minute u minutu i već je premašio 1.000. Broj povrijeđenih se također mjeri u stotinama, a brojne spasilačke ekipe su upućene u pogođene dijelove Turske i Sirije kako bi tragali za nestalima u ruševinama.

Potom je danas oko podneva po truskom vremenu tursko-sirijsku granicu uzdrmao novi jak zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...