BRUTALNI AMERIČKI PROJEKTILI STIŽU U EVROPU: Pentagon odobrio prodaju raketnog sistema HIMARS ovoj evropskoj zemlji

Pentagon odobrio prodaju raketnog sistema HIMARS.

  • Evropa

  • 08. Feb. 2023  08. Feb. 2023

  • 0

Protivzračni artiljerijski raketni sistem HIMARS, se prema ocjenama ukrajinskih zvaničnika, pokazao kao veoma efikasan za uništavanje ruskih skladišta oružja i komandnih centara, zbog čega su ga vojni analitičari nazvali "Bog rata".

Ovaj paket uključuje 18 HIMARS lansera, rakete vojnog taktičkog raketnog sistema (ATACMS) dometa 297 kilometara i više od 1.000 vođenih sistema za višestruko lansiranje raketa (GMLRS).

SAD su odbile ukrajinske zahtjeve za ATACMS projektile, tako da Poljska ne bi mogla da prenese bilo koji ATACMS Ukrajini, bez odobrenja Washingtona.

Poljska, kao i susjedna Češka, od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara nastoje da se oslobode ruskog i sovjetskog oružja i tehnike i zamijene ih sredstvima zapadne proizvodnje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...