OČUVANJE BOSANSKOG JEZIKA: Bit će donirano više od 3.100 knjiga u Novom Pazaru

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH je zahvaljujući podršci društveno odgovorne kompanije BH Telekom zajedno sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem Sandžaka realizovao veoma bitan projekt za obrazovanje u osnovnim i srednjim školama u Sandžaku.

  • Društvo

  • 18. Feb. 2023  18. Feb. 2023

  • 0

Predstavnici Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH danas su prisustvovali svečanosti potpisivanja ugovora o donaciji i primopredaji 3.101 knjiga u sjedištu Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru.

Ugovor o donaciji knjiga su potpisali Jasmin Imamović- predsjednik Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH i prof.dr. Misala Pramenković- predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji.

U ovoj sedmici se proslavlja 21. februar-Dan školstva na bosanskom jeziku i međunarodni dan maternjeg jezika. Naš zajednički projekt nabavke i donacije knjiga je i odlična aktivnost koja promoviše bosanski jezik i unapređuje kvalitetu nastave na bosanskom jeziku u obrazovnom sistemu Republike Srbije.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH je zahvaljujući podršci društveno odgovorne kompanije BH Telekom zajedno sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem Sandžaka realizovao veoma bitan projekt za obrazovanje u osnovnim i srednjim školama u Sandžaku.

BH Telekom je finansijski podržao naš projekt nabavke lektira na bosanskom jeziku za osnovne i srednje škole u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i drugim gradovima Sandžaka.

Od sredstava dobijenih od BH Telekoma kupili smo 3.101 knjigu od izdavača iz BiH, koje smo zatim transportovali u Novi Pazar-Republika Srbija, i gdje smo ih donirali Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Oni će knjige dalje distribuirati u osnovne i srednje škole širom Sandžaka.

Učenici će imati mogućnost koristiti lektire bosanskih i drugih pisaca na bosanskom jeziku.

Veliko hvala svima onima koji su učestvovali u realizaciji ovog bitnog i hairli projekta.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH ima potpisan sporazum o saradnji od 2016. godine sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem u Sandžaku. Realizacijom ovog projekta smo dodatno ojačali naše partnerstvo i prijateljstvo.

Hvala kompaniji BH Telekom na povjerenju koje su nam ukazali tako što su podržali ovaj naš zajednički projekt.

Idemo dalje zajedno ako Bog da.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...