LEGENDA U ELEKTRIČNOM IZDANJU: Renault 4 na struju od sada je stvarnost, poznata i cijena... (FOTO; VIDEO)

Baterija se može u potpunosti napuniti za 3,5 sata u kućnoj utičnici od 16 ampera. 

  • Auto

  • 23. Feb. 2023  

  • 0

Renault i francuski specijalist za prerade vozila R-Fit nude komplete za elektrifikaciju za nekoliko starijih modela. Komplet za R4 nudi se po cijeni od 11.900 eura (uključujući i ugradnju). Uskoro će uslijediti još jedan za R5, a potom i za prvu generaciju Twinga.

U slučaju R4, tehnološki paket uključuje električni motor od 48 kW/65 KS u kombinaciji s baterijom od 10,7 kWh. Unatoč preinaci, raspored mase se ne bi trebao mijenjati, a zadržan je i originalni mjenjač. Spominje se domet od 80 kilometara.

alt

Baterija se može u potpunosti napuniti za 3,5 sata u kućnoj utičnici od 16 ampera. RetroFit program daje dvogodišnje jamstvo na tehnologiju električnog pogona. Nakon preinake vlasnik dobiva i sve potrebne ateste te registracijske dokumente u kojima kao gorivo stoji struja umjesto benzin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...