SEDMICA MODE U PARIZU: Samo Charlize Theron uz ovu haljinu može nositi vojničke čizme (FOTO)

Od 27. februara do 7. marta u Parizu se održava Sedmica mode na kojem će brojni brendovi predstaviti svoje "ready-to-wear" kolekcije. Među njima je i slavna francuska modna kuća Dior, na čijoj su se reviji okupile brojne zvijezde.

  • Žena

  • 01. Mar. 2023  

  • 0

Charlize Theron, njihova dugogodišnja ambasadorica i zaštitno lice, ne propušta Diorove revije pa je tako jedno mjesto u prvom redu do piste i ovaj put bilo rezervirano za nju.

Slavna 47-godišnja južnoafrička glumica na reviju je došla od glave do pete odjevena u njihove komade.

Charlize Theron na reviji modne kuće DiorCharlize Theron na reviji modne kuće Dior (Foto: Profimedia)

Svijetlu haljinu s resicama iz kolekcije haute couture za proljeće/ljeto 2023. mnogi bi kombinirali uz neke štikle ili sandale, ali Charlize se odlučila za vojničke čizme ravnih potplata. Naravno, ne bilo kakve - odabrala je Diorov model pod nazivom Urban-D ukrašen čipkastim detaljima, navodi Zadovoljna.hr.

Vojničke čizme Urban-D, Dior, 1640 EURVojničke čizme Urban-D, Dior, 1640 EUR (Foto: Dior)

Nosila je i njihov kaput u crnoj boji, vuneni model klasičnog ravnog kroja. Očekivano, i odabrani detalji nosili su potpis francuske modne kuće.

Posebno se istaknula torbica, novi model pod nazivom Lady 95.22 lansiran u ready-to-wear kolekciji za jesen/zimu 2022. godine.

Charlize Theron s torbicom Lady 95.22Charlize Theron s torbicom Lady 95.22( Foto: Profimedia)

U pitanju je nova verzija kultne torbe Lady Dior koju je dizajnirala Maria Grazia Chiuri, kreativna direktorica modne kuće.

Naziv torbe u sebi zapravo krije godinu nastanka originalnog modela (1995.) te godinu lansiranja nove verzije (2022.) kao simbol fuzije prošlosti i sadašnjosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...