DRAGAN BURSAĆ ANALIZIRA SITUACIJU: "U Srbiji samo čekaju da Đukanović padne. To će značiti redefiniranje odnosa u regionu..."

"Ako prođe Milatović njega će podržati Mandićevi birači", smatra Bursać.

  • Politika

  • 19. Mar. 2023  19. Mar. 2023

  • 0

U susjednoj Crnoj Gori danas se održavaju predsjednički izbori, a tijesna bitka vodi se između aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića i kandidata prosrspkog Demokratskog fronta Andrije Mandića.

Tim povodom, gostujući u emisiji "Istraga sedmice" na televiziji Hayat, koju vodi novinar Avdo Avdić, književnik i novinar Dragan Bursać rekao je "da je činjenica da jedino Milo Đukanović s ovom pobjedom može garantovati povrat Crne Gore na evropski i euroatlantski put iako je zemlja u NATO-u".

"Imperativ je da pobijedi Đukanović. Ako to bude Andrija Mandić koji je četnički vojvoda i negira genocid…", kazao je Bursać.

Dodao je da je Beograd je ekspozitura "srpskog sveta".

"Ako Đukanović pobijedi, preletači će vjerovatno shvatiti da su pogriješili i bit će lakše formirati vlast. Ako bi izgubio to bi mu bio dobar zračni jastuk", kazao je Bursać.

"Ako prođe Milatović njega će podržati Mandićevi birači", smatra Bursać.

"Moguće da će samo kandidatkinja Draginja Vuksanović-Stanković reći svojim glasačima da podrže Đukanovića. Nije nepoznata činjenica da onaj ko je bio drugoplasirani u prvom krugu pobijedi na kraju. Srbija je imala političke rijaliti programe – bitku za Budvu, bitku za Nikšić, osvajali su, politički, gradove u Crnoj Gori. Samo čekaju da padne Đukanović i da obuhvate skupštinsku, vlast na lokalu i predsjedničku. Ako padne Đukanović te partije mislim da će moći ozvaničiti konačnu pobjedu, a to znači redefinisanje odnosa u regionu, prvenstveno na BiH", istakao je Bursać.

U studiju Hayat TV-a su još Sead Numanović, novinar i urednik portala Politički.ba, Reuf Bajrović potpredsjednik Američko-evropske alijanse te Haris Imamović, književnik i analitičar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...