DRAGAN STEVANOVIĆ UPIRE PRSTOM: "Odgovorni su Fadil Novalić, Faruk Kapidžić, Zora Dujmović…, treba podnijeti krivičnu prijavu…"

-Njihova je dužnost bila da obezbjede zaštitu od propadanja spomenika, odnosno da obezbjede stručnu zaštitu i sanaciju ostataka spomenika, poručio je Stevanović.

  • Društvo

  • 04. Apr. 2023  

  • 1

Ne stišavaju se reakcije nakon rušenja objekta električne centrale u strogom centru Sarajeva. Svoj sud o svemu dao je SDP-ovac Dragan Stevanović, dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva.

-Da, znamo ko je odgovoran za brutalno rušenje električne centrale mimo svih pravila struke.

1. Ante Vujnović, mr.arh, direktor Zavoda za zaštitu spomenika FBiH

2. Anur Ajdinović, direktor Federalne inspekcijske uprave

3. Zora Dujmović, ministrica kulture i sporta FBiH

4. Josip Martić, ministar prostornog uređenja FBiH

5. Faruk Kapidžić, dipl.arh., član Komisije za zaštitu kulturno-historiskog nasljeđa BiH.

6. Fadil Novalić, premjer Vlade FBiH

Njihova je dužnost bila da obezbjede zaštitu od propadanja spomenika, odnosno da obezbjede stručnu zaštitu i sanaciju ostataka spomenika.

Za to primaju platu.

Treba podnijeti krivičnu prijavu zbog nesavjesnog rada u službi, poručio je Stevanović.

Podsjetimo, zgrada elektične centrale teško je oštećena usljed ratnih dejstava, kada se, između ostalog, krov zgrade potpuno srušio a sam objekat devastirao. Uticajem prirodnih faktora i surovosti činjenice da kao takva stoji napuštena već 30 godina, struktura zgrade je nepovratno uništena.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...