DIRIGENT RADE IZ BOSNE: Krunić blistao u Napulju, Italija bruji o sjajnoj igri nogometnog Zmaja…

Milan će u polufinalu igrati protiv Intera našeg Edina Džeke (37) ili Benfice.

  • Sport

  • 19. Apr. 2023  19. Apr. 2023

  • 0

Milan našeg Radeta Krunića (29) plasirao se u polufinale Lige prvaka.

Ekipa Milana je u prvom meču savladala Napoli sa 1:0 na svom terenu, a sinoć je odigrala 1:1 u Napulju i to je bilo dovoljno za prolaz dalje.

Milan je mogao povesti u 22. minuti, ali golman Napolija Meret odbranio je penal Giroudu.

Ipak, Giroud se u 43. minuti iskupio za promašeni penal i pogodio za svoju momčad.

Napoli je imao priliku da se vrati u igru i poravna u 82. minuti, međutim sjajni golman gostiju Maignan odbranio je jedanaesterac Kvaratskheliji.

Domaći su u 93. minuti uspjeli izjednačiti preko Osimhena, ali to nije bilo dovoljno za produžetke.

Rade Krunić je odigrao svih 90 minuta za ekipu Milana i od portala Sofascore dobio ocjenu 7.1. Bolji od njega u Milanu bili su samo Maignan (7.5) i Leao (7.5).

„Krunić je igrač visoke kvalitete. Bio je toliko važan u odbrani da može dobro čitati igru. Leao, Krunić i Maignan bili su najvažniji igrači danas“, komentirao je nakon utakmice Gianluca Di Marzio, nogometni ekspert talijanskog Sky Sporta.

Milan će u polufinalu igrati protiv Intera našeg Edina Džeke (37) ili Benfice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...