HARIS ZAHIRAGIĆ PORUČIO LIDERIMA TROJKE: "Drago mi je da ste na okupu, jer tako i trebate otići na deponiju historije BiH"

"Prestanite u javnosti govoriti jedno, a na minderima po OHR-u i ambasadama drugo", rekao je Zahiragić

  • Politika

  • 25. Apr. 2023  

  • 0

"Trojka" se u lošem saopćenju, a nakon što su NES i SBiH razotkrili njihovu podršku najavljenim nametanjem loših rješenja, pokušava izvaditi i tvrdi "kako na odluke visokog predstavnika niko ne može utjecati". To je, svakako, gruba neistina! Ovo je poručio zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Haris Zahiragić.

"Novu odluku visokog predstavnika, ma kakva ona bila, "prosi" upravo "Trojka" i to od momenta kada su shvatili da nemaju kapacitet da kao izborni gubitnici formiraju vlast u Federaciji. Odustanite od fotelja pod svaku cijenu, a za koje i niste dobili podršku građana i od namjere da vas se nametne na vlast, pogotovo lošim privremenim odlukama koje bi išle samo na štetu bošnjačkog političkog kapaciteta i ustavne pozicije, a ostavile HDZ-ovu poziciju neokrznutom.

Prestanite biti servilni ispunjivači želja zvaničnog Zagreba i HDZ-a BiH, nego stanite iskreno u borbi za normalno i demokratsko društvo i sistem. Ako želite da samo većina, koju evidentno više nemate ni sa HDZ-om, bira Vladu, vratite se u institucije i podržite izmjene Ustava FBiH, a koje će omogućiti da većina u Zastupničkom domu bira Vladu FBiH, tada će se iskristalisati i nova parlamentarna većina i nova Vlada FBiH.

Prestanite u javnosti govoriti jedno, a na minderima po OHR-u i ambasadama drugo, te jasno recite da nećete prihvatiti da dođete na vlast na krilima nove loše Schmidtove odluke. Uvjeravam vas da je u tom slučaju visoki predstavnik zasigurno neće donijeti. Sve ostalo je licemjerje, a na koje ste cjelokupnu javnosti, odveć navikli. I da, drago mi je da, kako kažete, ostajete na okupu, jer i trebate, baš tako, skupa, otići na deponiju političke historije BiH, a na koju će vas poslati svi dobronamjerni građani i patrioti države Bosne i Hercegovine. I svakako, ne mislim na sve članove i zastupnike stranaka "Trojke", nego na njihove "lidere", a koji su radi želje za vlašću potpuno obnevidjeli", napisao je Zahiragić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...