POLOVIČAN USPJEH NA TURNIRU U PRAGU: Damir Džumhur ispao, Nerman Fatić se plasirao u osminu finala

Nerman Fatić je u sjajnom meču nakon 2 sata i 13 minuta savladao Francuza Dana Addeda u tri seta 5-7, 6-4, 6-3.

  • Sport

  • 08. Maj 2023  

  • 0

Damir Džumhur je poražen u prvom kolu teniskog turnira Prag Open, dok je Nerman Fatić izborio nastup u drugom kolu istog turnira. 

Najboljeg bosanskohercegovačkog tenisača savladao je u dva seta 6-3, 7-6 Argentinac Nicolas Kicker, 204. igrač na ATP listi.

Džumhur je u drugom setu propustio set-loptu na svoj servis, da bi nakon toga glatko izgubio sa 7-3 u tie-breaku. Njegov poraz je iznenađenje jer je nakon uspješnog nastupa na Srpska Openu u Banja Luci najavio povratak u formu. 

Nerman Fatić je u sjajnom meču nakon 2 sata i 13 minuta savladao Francuza Dana Addeda u tri seta 5-7, 6-4, 6-3. Nakon izgubljenog prvog seta, Fatić je zaigrao agresivnije, snažno i precizno je servirao i u prelomnim dijelovima igre osvajao poene na servis protivnika. Raduje što je bosanski tenisač nakon dosta problema koje je ove sezone imao sa ozljedama izdržao sve napore bez ikakvih problema.

Nerman Fatić koji zauzima 268.mjesto na ATP listi u osmini finala će za dva igrati protiv Nicolas Kickera.

Džumhur i Fatić će na turniru u Pragu zajedno nastupiti u takmičenju parova.

(“SB”)   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...