NEVJEROVATAN ISTUP DODIKOVE MINISTRICE FINANCIJA: "To su laži koje proturaju oni koji žele da Republika Srpska nestane, a to su..."

"Republika Srpska ima narod koji je voli i ona sigurno ne može propasti", rekla je Vidović

  • Vijesti

  • 12. Maj 2023  

  • 7

-Budžet Republike Srpske je likvidan, izmiruje sve obaveze, nema kašnjenja sa isplatama, izjavila je ministrica finansija Zora Vidović i poručila da Republika Srpska neće bankrotirati.

Kazala je da RS neće ući u bankrot ni sada ni u narednom periodu i želi da to znaju građani koji se, kako kaže, zabrinu slušajući takve stvari.

"Sve te netačne informacije namjerno se plasiraju da bi napravile što lošiji ambijent u Republici Srpskoj, da bi uvele nemir među ljude, da bi smanjile potrošnju, a to osjeti i privredni ambijent jer investitori dolaze u dilemu da li da investiraju", rekla je Vidovićeva za RTRS.

-To su laži koje proturaju oni koji žele da nestane RS, a to su dio međunarodne zajednice i sarajevske politike, kao i jedan mali broj ljudi u Republici Srpskoj, kazala je ona.

Na naplatu dolazi 330 miliona KM po obeznicama plasiranim na Bečkoj berzi, a Vidovićeva kaže da RS ima novac da vrati taj dug, navodeći da je 2018. godine na toj berzi prodato obaveznica u toj vrijednosti.

"Mi smo znali da one dospijevaju tačno 28. juna 2023. godine i naravno planirali smo budžetom i svim odlukama da se ta sredstva na vrijeme vrate", rekla je Vidović.

-Predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda, koji su interesovali da li će Republika Srpska moći to isplatiti, jutros sam rekla da RS neće bankrotirati već da će izvršiti svoje obaveze, kazala je ona.

"Republika Srpska ima narod koji je voli i ona sigurno ne može propasti", rekla je Vidović..

"Ukupan dug je 42,1 odsto, a gornja granica je 60 odsto. Mi smo svjesni da smo mala ekonomija i da ne možemo da se zadužimo 60 odsto i zbog toga držimo dug pod kontrolom i sva davanja iz budžeta da bi mogli ispuniti to što smo planirali", rekla je Vidović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...