RUSI OBORILI SVOJE AVIONE; PRIGOŽIN SE OGLASIO: "Ako nacrtate krug na mjestima gdje su pali..."

Prigožin, čije su snage glavni ruski oslonac u borbama za grad Bahmut, je više puta kritikovao rusku vojsku zbog njene strategije u Ukrajini i zbog navodnog neuspjeha da Wagner snabdije dovoljnim količinama municije

  • Evropa

  • 14. Maj 2023  14. Maj 2023

  • 0

Šef ruske grupe Wagner Jevgenij Prigožin danas je sugerisao mogućnost da je Rusija oborila svoje avione u regionu koji se granici sa Ukrajinom.

''Četiri aviona, ako nacrtate krug na mjestima gdje su pali... I odete na internet i vidite koje PVO oružje može biti u blizini tih krugova, možete da napravite sopstvene verzije događaja'', rekao je Prigožin na video snimku koji je objavio na svom kanalu na Telegramu.

Prigožin, čije su snage glavni ruski oslonac u borbama za grad Bahmut, je više puta kritikovao rusku vojsku zbog njene strategije u Ukrajini i zbog navodnog neuspjeha da Wagner snabdije dovoljnim količinama municije, prenosi AP.

Ruski zvaničnici nisu komentarisali izvještaje da su se dva borbena aviona, Su-34 i Su-35, kao i dva vojna helikoptera Mi-8 srušila u subotu u Brjanskoj oblasti.

Tokom rata, prekogranično granatiranje je više puta pogađalo rusku oblast Brjansk, koja se nalazi u blizini ukrajinskih pokrajina Černihiv i Sumi. Portparol ukrajinskih zračnih snaga Jurij Ihnat negirao je u nedjelju da je Ukrajina bila umiješana u obaranje aviona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...