BEZ POREZA I DOPRINOSA: Prosječna plaća u Crnoj Gori u aprilu 786 eura

Pad neto zarade zabilježen u sektorima poslovanje nekretninama, informisanje i komunikacije i ostale uslužne djelatnosti

  • Ekonomija

  • 31. Maj 2023  

  • 0

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori u aprilu je, prema podacima Uprave za statistiku (MONSTAT), iznosila 786 eura i bila je 0,6 odsto veća u odnosu na mart.

Prosječna neto zarada u aprilu je, u odnosu na isti mjesec prošle godine, porasla 11,2 odsto.

Prosječna bruto zarada u aprilu je iznosila 978 eura.

"Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u aprilu u odnosu na mart zabilježile rast od 0,2 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 0,4 odsto", navedeno je u saopštenju, prenosi Anadolija.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u aprilu su u odnosu na mart porasle u sektorima umjetničke zabavne i rekreativne djelatnosti pet odsto, snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 2,1 odsto, zdravstvena i socijalna zaštita 1,8 odsto, trgovina na veliko i trgovina na malo i popravka motornih vozila i motocikala 1,7 odsto.

Pad neto zarade u aprilu je, u odnosu na prethodni mjesec, zabilježen u sektorima poslovanje nekretninama 5,6 odsto, informisanje i komunikacije 3,1 odsto, ostale uslužne djelatnosti 2,7 odsto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...