PORODICA RATNOG ZLOČINCA DARIJA KORDIĆA DRŽI BREND "COCOPAT": Izrađuju ženske torbice i prodaju ih po Sarajevu

Stric se ne kaje djela koje je radio, šta više ponovio bi sve isto, a porodica bi prodavala po Sarajevu

  • Vijesti

  • 11. Jun. 2023  11. Jun. 2023

  • 5

Dario Kordić osuđen je pred Haškim tribunalom na 25 godina zatvora, zbog zločina nad bošnjačkim civilima u Ahmićima, koga je nauka dokazala kao genocid.

Jedinice za posebnu namjene Hrvatskog vijeća obrane izvršile su napad na Ahmiće i svirepo ubili 116 osoba, od toga 32 žene i 11 djece. Najstarija žrtva bila je 81 godišnja žena, a najmlađa tromjesečna beba.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak kako Dario Kordić tvrdi da se ne kaje zbog bilo čega i da bi sve ponovio.

Dario Kordić u muškom društvu gdje odgovara na pitanje, kako je rekao, prijatelja sa sjevera Hrvatske. Na putanje “je li vrijedilo zatvora i rata?”, Kordić sramotno i skandalozno odgovara: “Rekao sam, sve bih ponovio. Sekunde ne bih zamijenio. Svaka sekunda je vrijedila”, rekao je ovaj haški osuđenik.

alt

Brend Cocopat, koji prodaje ženske torbe, na udaru je kritika jer su njegove vlasnice porodično povezane s Darijem Kordićem, piše Crna-hronika.info.

Prošle godine 2022, pojavila se informacija o povezanosti bh. brenda Cocopat sa porodicom Daria Kordića. U medijima je objavljena informacija da je Dario Kordić stric Ivi, Sari i Patriciji Kordić. Njih tri su, kao što je već napisano, osnovale Cocopat.

Ono što je zanimljivo jeste podatak da brend Cocopat možete pronaći u najvećem tržnom centru u Sarajevu SCC-u ali i u Vitezu u Franšiznom centru.

2022. godine oglasile su se i Iva, Sara i Patricija. Tvrde da u Cocopatu nikada nije bilo (niti će biti) mjesta politici, mržnji ni širenju nacionalizma. Dodale su da osuđuju sve ratne zločine i da se ograđuju od bilo kakve povezanosti s istima.

“Daljnje komentiranje i oglašavanje na ovu temu nam je zabranjeno zbog istrage nadležnog tužiteljstva koja je otvorena zbog kleveta, govora mržnja i neistina iznesenih o našem brendu Cocopat”, objavile su.

Njihovu saradnju otkazale su i sestre Ramović.

Stric se ne kaje djela koje je radio, šta više ponovio bi sve isto, a porodica bi prodavala po Sarajevu

Nemojte se igrati s time! Budete li išli na neku od drugih općina, može se desiti ne samo da ne bude države Bosne i Hercegovine, nego da ne bude ni muslimanskog naroda”.

Kordić je suđen u Hagu na 25 godina zatvora za masakr u Ahmićima po komandnoj odgovornosti. Kada je početkom 1993. započeo rat HVO-a i Armije BiH, Kordić je kao ključni političar bh. Hrvata srednje Bosne učestvovao u nizu odluka koje su rezultirale svirepim ratnim zločinima nad Bošnjacima, od čega je najpoznatiji pokolj civila u selu Ahmićima.

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović dostavio je Tužilaštvu BiH prijavu protiv osuđenog ratnog zločinca Daria Kordića i drugih lica zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti među konstitutivnim narodima i ostalima iz člana 145a stav (1), (3), (5) i (6) Krivičnog zakona BiH, za šta je određena zatvorska kazna od najmanje tri godine.

"Stidimo se. Užasnuti smo i pogođeni izjavom haškog osuđenika za ratne zločine Darija Kordića koji, kako se na snimku objavljenom u javnosti vidi, okružen simpatizerima, poručuje da ne žali zatvora te da bi sve ponovio", izjavilo je Hrvatsko narodno vijeće.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...