ZLATKO DALIĆ, OTVORENO: "Ja sam trebao otići nakon Rusije, Smetam ako kažem da sam vjernik. Smetam ako kažem 'hvala braniteljima'..“

"Zato me kritiziraju. Ja se na njih ne obazirem. Iza mene su naši igrači i tri medalje“, kazao je Dalić.

  • Sport

  • 20. Jun. 2023  

  • 2

Zlatko Dalić je na klupi nogometne reprezentacije Hrvatske već gotovo šest godina te je prošao puno toga, od uspjeha do nekih neuspjeha, preko hvalospjeva do kritika. Na pitanje novinara kako prolazi kroz sve to i koliko je bio blizu odluci da ode na vrhuncu, Dalić odgovara:

"Ja sam trebao otići nakon Rusije. Nisam otišao, ostao sam. Nakon Katara, nakon Lige nacija."

Sve su to trenutci u kojima je Dalić prelomio ostati, a zašto je odlučio ostati, objasnio je u emotivnom izlaganju.

"Zbog svojih razmišljanja. Kada nešto napraviš, najbolje se povući. Mene vuče motiv, mene vuče Hrvatska i meni nema ljepšega posla od ovoga koji ja tu radim.

Osvojiti tri medalje u pet godina, s tim se ne mogu pohvaliti ni puno jače reprezentacije, puno brojnije države nego što je Hrvatska. Ja sam ponosan na ovih svojih pet godina, na našu reprezentaciju, na igrače, na ovo što smo napravili.

Ponosan sam na svoju karijeru osobito. Kritika će uvijek biti kod nas. One su dio našega folklora. One su ovdje zbog nekog interesa tih drugih ljudi, ali ja sam pet i pol godina izbornik, nikad se nisam posvađao.

Nikad nisam rekao ružnu riječ nikome. Ako sam negdje pogriješio, ispričao sam se. Ako smo izgubili, preuzeo sam odgovornost. Ja sam uvijek to napravio. Nakon Europskog prvenstva rekao sam da sam pogriješio, da ću se ispraviti i popraviti.

Tako sam i učinio. Smetam ako kažem da sam vjernik. Smetam ako kažem 'hvala braniteljima'. Smetam zato što mislim svojom glavom i zato što sam biram reprezentaciju i igrače koji igraju zajedno sa svojim stožerom.

Ne biraju ih novinari, ne biraju ih menadžeri, biram ih ja sam. Smetam ako nisam otišao iz Hrvatske jer sam ostao tu da mladim ljudima pošaljem poruku da ostanu u Hrvatskoj, da radimo bolju Hrvatsku. Zato me kritiziraju. Ja se na njih ne obazirem. Iza mene su naši igrači i tri medalje“, kazao je Dalić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...