PREDSJEDNIK SRBIJE ZAUZEO OŠTAR KURS: Vučić poručio da neće razgovarati s Kurtijem dok se ne ispune uvjeti njegove zemlje

- Onda ćemo da razgovaramo da se formira ZSO (Zajednica srpskih općina, op. a.). Hoćete - nećete, završili smo.

  • Regija

  • 20. Jun. 2023  

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće razgovarati s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem "dok ne bude pušten svaki uhapšeni Srbin, dok ne povuče specijalnu policiju i prestane s hapšenjima".

- Onda ćemo da razgovaramo da se formira ZSO (Zajednica srpskih općina, op. a.). Hoćete - nećete, završili smo. Evo izaberite nekog drugog ko će da vam da sve na tacni - ja vam ne dam. Nemojte da tražite datume, završite s njim šta imate jer ne pristajem na taktiku spržene zemlje i svršenih poteza - rekao je Vučić nakon sjednice Strateškog vijeća Srbije i Mađarske na Paliću.

On je kazao da zbog mađarske javnosti želi da kaže da nijedan Albanac nije upucan ili teško povrijeđen, samo Srbi, i da se vode slučajevi protiv Srba koji su povrijeđeni i ranjeni.

Predsjednik Srbije je rekao danas da je s premijerom Mađarske Viktorom Orbanom razgovarao o situaciji na sjeveru Kosova i u Republici Srpskoj i da je mađarsku delegaciju informisao o svemu što je Beograd uradio kako bi došlo do deeskalacije.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podsjetio je danas da su odnosi njegove zemlje i Mađarske na najvišem nivou.

Na sastanku državnog vrha Srbije i Mađarske na Paliću, na kojem je, kako je objavila Vlada Srbije, konstituisano Strateško vijeće za saradnju Srbije i Mađarske i potpisano više međudržavnih sporazuma, istaknuto je da su politički odnosi dvije zemlje na najvišem nivou, a da je trgovinska razmjena 3,6 milijardi eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...